Nieuws

Hoe gaan Windows 11-updates eruit zien in 2023?

windows 11 22h2 systeemherstel
Gezien de jaarwisseling eraan komt, wordt het stilaan duidelijker wat Microsoft gepland heeft voor Windows 11 in 2023.

De toon voor verandering werd eigenlijk al gezet in 2022, maar in het komende jaar komt er nog van alles aan voor Windows 11. Aan de hand van verschillende bronnen kon Windows Central al een idee vormen over wat er in 2023 te wachten staat voor het besturingssysteem.

Windows Moments

De toekomstige updates zullen in een andere vorm komen, onder de interne naam “Moments”. In plaats van de grote update ieder najaar, zal Microsoft nu meerdere keren per jaar een set nieuwe features uitbrengen. Vermoedelijk zal de frequentie een viertal keer per jaar zijn. De eerste Moment-update hebben we eigenlijk al gehad met de komst van Windows 11 22H2. Daarin zaten onder andere de tabbladen voor Verkenner.

Volgens Windows Central kunnen we de tweede Moment-update rond februari of maart verwachten. Daarbij zouden een aantal nieuwe features komen: meer zoekbalkopties, energiebesparingstips in de instellingen, een zoekbalk in Taakbeheer en meer. Ook gebruikers van touchscreens krijgen een leuke functie: wanneer Windows een touchscreen detecteert, zal de taakbalk automatisch geminimaliseerd worden om meer schermruimte vrij te maken.

In mei of juni zal waarschijnlijk de derde Moment-update volgen. Het is iets minder duidelijk welke nieuwe features daarvan verwacht worden. Vermoedelijk zal de zoekinterface van Windows 11 nog veranderen. Oude legacy-ontwerpen die nog van Windows 7 en 8 dateren, zullen waarschijnlijk doorheen het jaar gemoderniseerd worden om te matchen met Windows 11. Mogelijk zullen rond deze tijd ook de mail- en kalenderapps vervangen worden door de nieuwe Outlook-applicatie.

Moment 4 of Windows 11 23H2?

Zelfs met de Moment-updates zal Microsoft nog altijd een update uitbrengen in het najaar, oftewel de 23H2-versie van Windows 11. Het zal dan misschien wel niet zo’n grote feature-update zijn als andere jaren. Over 23H2 is nog zo goed als niets geweten, maar we kunnen in september of oktober wel weer nieuwe features en waarschijnlijk een nieuwe tijdlijn voor ondersteuning verwachten. Er zou rond dezelfde tijd een vierde Moment-update kunnen volgen, maar mogelijk is dat gewoon de 23H2-update. Hoe dan ook zullen we dus veel vaker nieuwe functies zien in Windows 11 volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business