Nieuws

Apple verlegt productielijn iPhone Pro-toestellen

Foxconn
Apple kampt al een tijdje met leveringsproblemen voor de Pro-modellen uit hun iPhone-reeks. Aan de basis van de problemen ligt een corona-uitbraak in de Chinese fabrieken.

Zo goed als alle iPhone Pro-modellen worden op dit moment gefabriceerd door het Taiwanese Foxconn. Daarvoor worden verschillende Chinese fabrieken gebruikt, waaronder in de Chinese provincie Shengzhou. Door een grote corona-uitbraak en verschillende protesten ging de fabriek op slot. Daardoor werd de productie fors teruggeschroefd. Om de druk te verlagen worden nu ook in een tweede fabriek, nabij Shenzhen, iPhones geassambleerd. Alleen: dat is niet genoeg voor Apple, dat te maken heeft met een grote vraag naar de iPhone 14 Pro.  

iPhone 15 Pro Max

Volgens TrendForce zit er echter een einde te komen aan het Foxconn-monopolie op de productie van Apple-producten. Apple wil de productie van zijn apparatuur gaan diversifiëren zodat het in de toekomst beter opgewassen is tegen problemen in een van de fabrieken. Momenteel zit het bedrijf namelijk erg verveeld met de corona-uitbraak in Shengzhou – waardoor het alvast meerdere producenten zoekt voor de volgende grote iPhone. Daarvoor zou Apple aangeklopt hebben bij Luxshare.

Vandaag de dag heeft Luxshare al een fabriek in Vietnam waar het verschillende Apple-accesoires produceert. Het bedrijf zou echter geen plannen hebben om een nieuwe productielijn aan te leggen. Daardoor komt de productie van de iPhone 15 Pro Max toch weer in China terecht: de Chinese Luxshare-fabriek is namelijk wel afgestemd op het bouwen van iPhones.

iPhone 14 Pro

Voor de iPhone 14 Pro ziet het er momenteel niet erg rooskleurig uit. De productie van die toestellen ligt nog steeds – exclusief – bij Foxconn. Alleen draaien de fabrieken daar nog steeds niet op volle toeren: gezien het aantal coronabesmettingen in het land kan het nog wel even duren voor dat het geval is. Apple is dus ook op zoek naar een tweede producent voor hun vlaggenschip-telefoon. Op die manier willen ze mogelijk het productietekort van 2022 wegwerken, al zullen daar eerst zes miljoen iPhone 14 Pro’s van de band moeten rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business