Nieuws

Nieuwe inbouwoven van Samsung laat je livestreamen

Samsung AI oven met livestream
Samsung heeft nu ook een inbouwoven waarmee je je bakproces kan livestreamen.

Water waar je naar kijkt gaat daar niet sneller door koken. Een kat daadwerkelijk uit de boom kijken is quasi onmogelijk en met een appel lukt dat al helemaal niet. Of dat staren dan wél helpt bij ovengerechten, dat kan je nu ook vanop afstand ontdekken dankzij Samsung.

Camera, actie

De Dual Cook Steam™ Oven 7-serie beschikt namelijk over een AI-camera binnenin. Daarmee kan je niet alleen voor foto’s en video’s zorgen of een timelapse maken, maar dus effectief de vooruitgang van je diepvriespizza livestreamen naar sociale media. Voor video’s wordt de opnamesnelheid zelfs automatisch aangepast om geen hoogtepunten te missen.

Nu Gordon Ramsey TikTok onveilig maakt kan Twitch ook evengoed dienen om culinaire content te maken, niet waar? Met populaire streams is je broodje misschien wel gebakken!

Is dat dan het enige dat je met die camera kan uitvreten? Zeker niet. Zo kan je bijvoorbeeld je eten in de gaten houden via het scherm of via de SmartThings-app. Die laatste kan je ook gebruiken om de oven vanop afstand te bedienen. Het systeem herkent bovendien een aantal gerechten en zal op basis daarvan bereidingstijd, temperatuur en andere instellingen suggereren.

De AI herkent ook bepaalde ingrediënten en kan zo recepten voorstellen. Maar daarvoor moet je volgens mij dus wel al een schaal met etenswaren in de oven plaatsen… Ben je ondanks alle mogelijkheden dan toch vergeten om je macaroni in de gaten te houden, geen nood: het systeem waarschuwt je als je gerecht aanbrandt.

Andere features

Het is dan wel de meest opvallende feature, maar de AI-camera is natuurlijk niet de enige functie van deze oven. Dual Cook Steam™ wil zeggen dat je tegelijk kan koken en stomen met dit toestel. Er zijn verschillende zones die tegelijk (maar onafhankelijk van elkaar) kunnen werken. Je kan zelfs stoom toevoegen als dat nodig is. Andere technieken die je kan inzetten zijn onder andere Air Fry of Air Sous Vide.

De bediening aan het toestel zelf gaat via een display van 4,3 inch, met één enkele knop. Het systeem leert je gebruikspatroon en zal op basis daarvan de meest gebruikte opties tonen. Een hendel ga je niet vinden, de ovendeur opent via een kliksysteem.

Wou je de vooruitgang van je cupcakes, lasagne of ribbetjes altijd al delen met de wereld? Werd dat tot nu verhinderd omdat half in een oven hangen met een smartphone toch wat lastig is? Je weet nu in elk geval welk toestel je moet aanschaffen om die droom werkelijkheid te laten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business