Nieuws

OnePlus lanceert Buds Pro 2

OnePlus Buds Pro 2
OnePlus kondigde zonet een opvolger aan voor hun draadloze oortjes uit 2021: de OnePlus Buds Pro 2. De nieuwe set earbuds zal eerst in China op de markt komen.

OnePlus heeft een goede reputatie als smartphonebouwer, maar wist in 2021 ook de aandacht te trekken met een accessoire: de OnePlus Buds Pro. Ook hier waren we toen vrij sterk onder de indruk van de draadloze oortjes. Na de komst van de oortjes eerder al te teasen, lanceert OnePlus nu officieel de OnePlus Buds Pro 2.  

Geluidservaring Buds Pro 2

Daarvoor zetten ze onder andere in op het spatial rendering-algoritme. Dat moet je het gevoel geven alsof je naar ruimtelijke audio luistert waarbij je de positie van geluiden kan onderscheiden. Met andere woorden: je hoort of een geluid zich links, rechts, boven of onder je afspeelt. De nieuwe functie zal toegankelijk zijn voor alle Android-gebruikers en zal ervoor zorgen dat het lijkt alsof de muzikanten rondom je heen opgesteld staan. Dankzij een nauwkeurige IMU-sensor die in de OnePlus Buds Pro 2 wordt ingebouwd, blijft die ruimtelijke audio-ervaring altijd werken: bewegingen met je hoofd worden door de oortjes geregistreerd. Op die manier blijft niet steeds hetzelfde kanaal aan de linkerkant spelen, maar kan het van kant wisselen als je jezelf omdraait.

Verder krijgen de OnePlus Buds Pro 2 zogenaamde MelodyBoost Dual Drivers. Dat houdt in dat er twee verschillende drivers in de oortjes verwerkt zitten: een van 11 mm die vooral moet dienen om bastonen te produceren, en eentje van 6 mm voor de vocalen. Op die manier kunnen de Buds dynamisch en gebalanceerd geluid produceren, zowel in de lagere als in de hogere frequenties.

Noise Cancelling

In onze review voor de originele OnePlus Buds Pro hadden we iets minder lof voor de manier waarop Active Noise Cancellation (ANC) in de oortjes zat ingebakken. Daarvoor hebben de Buds Pro 2 een oplossing: Smart Adaptive Noise Cancellation en Personalized Noise Cancellation zouden een verbetering moeten bieden op de ANC-capaciteiten van de originele set pro-oortjes. Omgevingsgeluiden tot 48dB worden weggefilterd terwijl de oortjes ervoor zorgen dat de Noise Cancellation perfect afgestemd is op jouw gehoorkanaal.

Beschikbaarheid

Vanaf 9 januari 2023 zijn de nieuwe OnePlus Buds Pro 2 te koop op de Chinese markt. Wie in België of Nederland aan een paar hoopt te geraken, zal daarvoor nog tot 7 februari 2023 moeten wachten. Op die datum brengt OnePlus de oortjes ook hier op de markt, samen met enkele ‘andere producten’. Welke producten dat precies zullen zijn is, behalve voor de OnePlus 11 5G, niet meteen duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business