Nieuws

Sony: PlayStation 5 is vanaf nu volop beschikbaar

PS5 Slim
© iStock
Sony's PlayStation 5 was sinds zijn onthulling in november 2020 zeer lastig verkrijgbaar. Volgens het Japanse bedrijf is dat nu opgelost en moet de PlayStation 5 voortaan volop beschikbaar zijn.

Die uitspraak kwam uit de mond van Sony-topman Jim Ryan tijdens techbeurs CES 2023. Sony liet vorig jaar al eens weten dat er meer consoles geproduceerd zouden worden. Wel is het voor het eerst dat Sony concrete uitspraken doet over beschikbaarheid. De opwaartse trend die Ryan noemt zien we voor het eerst terug in de verkoopcijfers van november en december 2022. In de laatste maanden van het jaar verkocht Sony vijf miljoen exemplaren van de PlayStation 5. Sinds de onthulling vlogen 30 miljoen consoles over de toonbanken.

Dat de PlayStation 5-tekorten beginnen terug te lopen is een gevolg van het einde van de wereldwijde chipschaarste. Sony kon lange tijd onvoldoende chips bemachtigen om aan de vraag naar de console te voldoen. Consoles gingen hierdoor regelmatig voor woekerprijzen over de toonbank. Ook kregen klanten te maken met competities waarmee ze de kans op het kopen van een PlayStation 5 konden winnen. Tegelijk sprongen ook criminelen op de zaak, met Exciter Shop die veel klanten in België en Nederland wist te benadelen.

Tekorten PlayStation 5 nemen af

Inmiddels moet de chipschaarste dus afnemen en het aanbod van de console toenemen. Dit zien we soms al terug bij onder meer MediaMarkt, die flitsverkopen van de console houdt. Wanneer Sony de voorraden bij Belgische en Nederlandse webwinkels laat aanvullen is niet geweten. Momenteel is de console bij de meeste webwinkels nog uitverkocht. Bij MediaMarkt is hij zelfs helemaal niet meer op de website te vinden. Via Fnac kan je hem wel aanschaffen maar dan enkel aan woekerprijzen.

Degenen die de console alvast in bezit hebben, kunnen uitkijken naar de lancering van de PS VR2 VR-bril. Sony lanceert zijn nieuwe generatie virtual reality-accessoire op 22 februari. De bril moet tegen een adviesprijs van 600 euro beschikbaar komen. Of de bril in tegenstelling tot de console wel direct breed beschikbaar is heeft Sony nog niet geduid.

gamingontspanningplaystation 5slidersony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals