Nieuws

Belsimpel geeft geld retour voor je oude smartphone

Telefoon recyclen Belsimpel
Belsimpel heeft bekendgemaakt dat het een recycleertool gaat lanceren voor je oude smartphone. Zo kan je die via de webwinkel inruilen voor geld.

Volgens de Nederlandse webwinkel vormt de tool vooral een eerste bijdrage aan het verbeteren van de wereld. Smartphones moeten hierdoor niet langer ongebruikt in de lade blijven liggen of in de afvalverwerking terechtkomen. Recommerce, de partner van Belsimpel in dit traject, recycleert je telefoon juist, en probeert daarmee hernieuwbare grondstoffen van het oude toestel los te trekken. Per gerecycleerd toestel kan dit een CO2-besparing van maximaal 47 kg opleveren.

Recycleren zorgt dus voor een beter leefklimaat op onze planeet, maar het spaart je ook geld uit. Als je via het trade-in-programma van Belsimpel je toestel opstuurt, krijg je daar immers een geldbedrag voor terug. Hoeveel je krijgt, hangt af van het toestel dat je aanbiedt en mogelijk de mate waarin het toestel gerecycleerd kan worden. Zo’n soortgelijke tool vind je overigens ook terug bij MediaMarkt – zij werken daarvoor zelfs samen met dezelfde partij.

Door je oude apparaat in te ruilen, bespaar je dus op de nieuwprijs van een nieuwe telefoon. Of je de deal van Belsimpel ook als interessant kan aanschouwen, hangt af van het model dat je inruilt. Kies je een oud model dat nog in je schuif lag, dan krijg je daar weinig voor terug als je hem zelf verkoopt. Je bent via zulke tools dan beter uit. Nieuwere toestellen leveren vaak wel meer op als je ze aanbiedt op platformen als 2dehands.be.

Levensduur van smartphones

Nu de levensduur van smartphones de voorbije jaren weer toe lijkt te nemen, is de mogelijkheid om je telefoon nadien te recycleren zeker geen slechte optie. Die levensduur moet in de toekomst alvast verder worden uitgerekt met de komst van vervangbare batterijen. Een Europees decreet stelt dat batterijen in ‘draagbare apparaten’ in de toekomst makkelijk te vervangen moeten zijn. Telefoons, laptops en andere draagbare apparaten moeten hierdoor in de toekomst langer kunnen meegaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business