Nieuws

Fitnessdata Quest compatibel met Google Health Connect

Quest Fitnessdata
Gamer playing with virtual reality headset at smart home
Meta brengt een update naar de Quest Move-app. Daarmee kan je fitnessdata van de headset synchroniseren met Google Health Connect.

Meta probeert het al een tijdje makkelijker te maken om je fitnessdoelstellingen te raadplegen. Daarvoor hebben ze een eigen app, Quest Move, die je al je statistieken laat zien: hoeveel calorieën verbrandde je, hoe lang was je precies actief bezig, etc. Meta maakte het eerder al mogelijk om die fitnessdata te synchroniseren met Apple Health. Een update voegt daar nu ondersteuning voor Google Health Connect aan toe.

Daardoor kunnen nu ook Androidgebruikers – en gebruikers van Google Health Connect – hun fitnessdata op een centrale locatie raadplegen. Voorheen moesten gebruikers hun fitnessdata nog handmatig in de Google-app invoeren. Nu wordt dat proces geautomatiseerd: alle gegevens die de Quest Move-app verzameld, zullen te raadplegen zijn in de app van Google.

Fitnessdata in Google Health Connect

Om in die andere app te kunnen kijken hoeveel calorieën je verbrand hebt of hoe ver je gelopen hebt in VR, moet je wel eerst de functie aanzetten. Dat kan je doen door naar de instellingen van je Quest Move-app te gaan. Daarin scrol je naar beneden tot je de optie “Connect Move to Meta Quest Mobile app”. Eenmaal dat voor elkaar is, open je de Meta Quest-app op je telefoon. Daarin kun je kijken naar ‘verbonden’ of ‘connected’ apps, waar ook een optie voor Health Connect tussen staat. Een schuifschakelaar geeft aan of de apps met elkaar synchroniseren – om de functie in te schakelen geef je hem dan ook een tikje.

Je moet dus eerst je Move- aan je Quest-app verbinden, waarna je die laatste aan Google Health Connect kan koppelen. Het proces is weliswaar omslachtig en zorgt ervoor dat je niet om de Quest-applicatie heen kan. In ieder geval neemt het allemaal minder tijd in beslag dan de data handmatig in te voeren.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business