Nieuws

Apple Business Connect zet jouw zaak op de kaart

Apple Maps Business Connect
Alanya, Turkey - March 31, 2020: Man hand holding iPhone 11 with Apple map on the screen. iPhone was created and developed by the Apple inc.
Apple introduceert een gratis tool waarmee grote en kleine bedrijven hun kaartinformatie kunnen aanpassen. Vandaag wordt in Apple Maps reeds aangegeven waar de handelszaken zich precies bevinden. Nu kunnen zaakvoerders zelf kiezen wat gebruikers te zien krijgen als ze hun locatie aantikken.

Eddy Cue, Senior Vice President of Services bij Apple, zegt dat Business Connect ontworpen werd om “gebruikers wereldwijd de meest accurate informatie te bieden over plekken waar ze kunnen eten, shoppen, of naartoe kunnen reizen”. Ondernemers kunnen dankzij de nieuwe tool die reizigers rechtstreeks bereiken en bepalen hoe hun zaak er in Apple Maps uitziet. Ook voor Berichten, Wallet en Siri zijn de gegevens van Business Connect bruikbaar, zodat het merkimago overal consistent is.

Business Connect maakt het mogelijk om verschillende foto’s en logo’s aan plaatskaarten toe te voegen. Daarnaast zullen de plaatskaarten meer uitgebreide functies krijgen. Zo wordt het voor Apple-gebruikers mogelijk om vanuit de kaartenapp eten te bestellen of een tafel te reserveren. Zaakvoerders kunnen dan weer bepaalde promoties aanprijzen om meer bezoekers te proberen lokken. Dat werkt via de nieuwe feature ‘Showcase’, die in de komende maanden wereldwijd beschikbaar wordt. Voorlopig is de functie enkel te gebruiken in de Verenigde Staten.

De plaatskaart van een koffiebranderij. | Beeld: Apple

Als het ook hier eenmaal begint te werken, zullen de mogelijkheden groot zijn. Naast een showcase en een reservatiesysteem via OpenTable, biedt Business Connect ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld boodschappen te bestellen via Instacart of een hotelkamer te boeken via Booking.com.

Aanmelden voor Business Connect

Ondernemers die gebruik wensen te maken van Apple Business Connect, dienen daarvoor zelf een profiel aan te maken via de selfservice-website. Daarvoor is wel een Apple ID nodig. Eenmaal je als bedrijf bent ingelogd en je account geverifieerd werd, kan je locaties op de kaart claimen. Daarna kan je zonder enige kosten de plaatskaart aanpassen en bijwerken.

Business Connect is voornamelijk ontworpen met oog voor kleine ondernemers. Zij krijgen nu dezelfde mogelijkheid om hun online aanwezigheid te personaliseren als grote, internationale namen. Grote ondernemingen met meerdere locaties vallen daardoor niet uit de boot. Een API maakt het mogelijk om meerdere locaties te claimen via een lijstbeheersysteem.

Momenteel is de functie enkel toegankelijk in de Verenigde Staten, met zicht op een release in België binnen ‘enkele maanden’. Tot die tijd kan je wel digitaal gaan roadtrippen en in de VS gaan kijken hoe zij hun plaatskaarten personaliseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business