Nieuws

OnePlus 11 in Europa krijgt dezelfde specificaties als in China

OnePlus 11
OnePlus lanceerde eerder deze maand een Chinese variant van de OnePlus 11. Hier is het wachten tot 7 februari voor de telefoon te krijgen is.

Dat de OnePlus 11 in de rest van de wereld dezelfde uitvoering als China zou krijgen, was allesbehalve zeker. Iemand die de prestaties van de smartphone naging op Geekbench en de resultaten daarvan openbaar maakte, neemt nu die twijfels weg.

Uit eerdere berichten wisten we al dat de OnePlus 11 een verbetering zou zijn op de OnePlus 10 Pro. Het model dat op Geekbench getest werd, draagt modelnummer CPH2451 en heeft een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor zitten. Op zich oud nieuws, behalve dat we er nu zeker van zijn dat het toestel ook met 16 GB aan RAM zal verschijnen. Dat was namelijk lange tijd onzeker: nooit eerder lanceerde het merk een telefoon op de internationale markt met zulke specificaties. Voor alles is echter een eerste keer.

Het enige verschil tussen de Chinese OnePlus 11 en degene die wij hier te zien zullen krijgen, zit in de software. De Chinese versie zal ColorOS draaien, terwijl we hier OxygenOS met Android 13 krijgen.

Andere specificaties OnePlus 11

Andere specificaties van de OnePlus 11 kennen we al: een batterij van 5000 mAh, een oplader van 100 W. Ook de Hasselblad-camera’s komen terug. Deze keer in de vorm van een hoofdcamera met 50 MP, een 48-MP-ultra-widecamera en een telefotolens van 32 MP. Selfies trekken kan dan weer aan een kwaliteit van 16 MP. Voor de rest krijgt de OnePlus 11 een gebogen amoledscherm dat 2K-kwaliteit biedt en een beeldverversingssnelheid van 120 Hz.  

De vraag is natuurlijk hoe het toestel presteert. Als we de listing op Geekbench kunnen geloven, dan draait de telefoon zeer goed. In single-core workloads haalt het toestel maar liefst 1.468 punten, bij taken die van meerdere cores gebruik maken haalt de telefoon 4.965 punten.

De Geekbench-listing voor de OnePlus 11. | Bron: Geekbench

Ben je benieuwd hoeveel sneller dat is dan jouw telefoon? Dan kan je Geekbench installeren en de vergelijking maken. Alle scores zijn genormaliseerd. Dat wil dus zeggen dat een score die dubbel zo hoog is, een dubbel zo snel toestel aanduidt.

Androidmobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals