Nieuws

Ook volgende Galaxy-toestel zal Snapdragon-chip gebruiken

Samsung Galaxy S23 snapdragon
© Samsung
Samsung twijfelt over de interne onderdelen van hun telefoons. Ook de volgende generatie Galaxy’s zal Snapdragon-chips blijven integreren.

Bij Samsung twijfelen ze al langer over de prestaties van hun eigen Exynos-chipsets. Eerder geraakte al bekend dat de chipset in ieder geval de binnenkant van de Galaxy S23 niet zou zien. In de plaats daarvan gebruikt Samsung de Snapdragon 8 Gen 2 van Qualcomm, zij het in een iets andere configuratie dan waarin we de chip normaal zien.

De problemen met Exynos-chipsets spelen al een tijdje. Toestellen waarin een Samsung-fabrikaat zat ingebouwd, hadden dikwijls problemen met bereik en kwamen in moeilijkheden als ze een lange periode moeilijke taken te verwerken kregen. Daardoor liet het batterijleven van de Samsung-smartphones vaak te wensen over en hinkten de Koreaanse smartphones achter op andere modellen.

Dat zal niet lang meer zo zijn. Samsung gebruikt voor de S23 een speciale versie van de Snapdragon 8 Gen 2. Met een hele mondvol geeft Samsung aan dat de chip speciaal op hun toestellen werd afgestemd: “Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy”. Het ziet er ook naar uit dat Samsung in volgende modellen ook het Snapdragon-platform wil integreren. Of tenminste, de Koreaanse technologiereus zou dat willen doen tot het de eigen chipproductie op orde heeft en gelijkaardige prestaties weet te bieden als Qualcomm-chips dat doen. Tenminste, dat is wat Yogesh Brar beweert op Twitter.

Vervangt Snapdragon Exynos?

Samsung maakte onlangs een aantal wijzigingen in de interne structuur. Daarbij werd het team dat de Exynos-chipsets produceert ontbonden en werd een nieuw project opgericht. Dat moet tegen 2025 een chip opleveren die sterk genoeg is om de Galaxy S25 aan te drijven.

Tot die chip klaar is, ziet het ernaar uit dat Samsung geconfigureerde Snapdragon-chips blijft gebruiken. Als gebruiker zul je hier niet meteen veel van merken: je Samsung-toestel zal gewoon blijven werken zoals het moet, mogelijks zelfs iets beter dankzij de nieuwe Qualcomm-chips. Eenmaal Samsung met een eigen chip op de markt komt, zal er vermoedelijk wel een sprong in prestaties merkbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business