Nieuws

Miljoenen Messenger-gebruikers krijgen end-to-end-encryptie

Messenger
Meta gaat miljoenen gebruikers extra beveiligen in zijn berichtenapp Messenger. Het initiatief komt er als uitbreiding van een geslaagde test.

Vorige zomer is het moederbedrijf van Facebook gestart met tests voor nieuwe end-to-end-encryptie van zijn Messenger-app. In eerste instantie nam slechts een klein aantal gebruikers deel aan het experiment, waarin berichten gecodeerd verzonden werden. Die tests bleken dus geslaagd en Meta meldt nu dat het zijn end-to-end-encryptie naar miljoenen Messenger-gebruikers gaat uitrollen.

Berichten met end-to-end-encryptie zijn dus per definitie zodanig beveiligd dat enkel de verzender en de ontvanger de sleutel in handen hebben om het bericht te kunnen lezen. Wordt de boodschap onderweg onderschept, dan zal die gewoonweg onleesbaar zijn.

Messenger end-to-end beveiligd

Het is niet duidelijk wie er precies gebruik zal kunnen maken van de update. Voor deze uitgebreidere test gaat Meta willekeurig enkele miljoenen accounts selecteren. Je kan dus zelf niets ondernemen om nu al beter beveiligd te zijn. Gebruikers die gekozen werden, krijgen wel te zien dat een chat beveiligd is met end-to-end-encryptie.

Tot slot geeft Meta nog mee dat de grotere test in nieuwe stappen stilletjes aan nog verder uitgebreid zal worden. Het doel is om uiteindelijk alle berichten die via Messenger verstuurd worden op die manier te beveiligen. Meta kan voor de technische kant alvast terugvallen op zijn andere berichtendienst, WhatsApp, waar end-to-end-versleuteling al langer de standaard is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business