Galaxy Book3

Tijdens Unpacked heeft Samsung naast de verwachte Galaxy S23-smartphones drie laptops onthuld: maak kennis met de Galaxy Book3-serie.


De Galaxy Book 3 Ultra (het vlaggenschip) mikt op de strafste prestaties, terwijl de Book3 Pro 360 een 2-in-1 aanpasbaar design heeft (met S Pen-ondersteuning) en de Book3 Pro valt op met een dun en licht clamshell-ontwerp.

Samsung belooft topprestaties

De Galaxy Book3 Ultra krijgt de 13de generatie Intel Core i7-processor en Nvidia RTX Geforce 4050-grafische kaart onder de motorkap. Daarmee is het meteen de krachtigste Samsung-laptop die je kan kopen. Het Dynamic AMOLED 2X Display deelt hij dan weer met de Galaxy Book3 Pro. Dat heeft een knappe 3K-resolutie (2880×1800) en een refresh rate van 120 Hz. De displays zijn ook nog VESA ClearMR- en DisplayHDR True Black 500-gecertificeerd. Het SGS Eye Care Display-label garandeert de beperking van blauw licht en dat maakt de laptops nog wat geschikter voor lange werkdagen. Beide laptops zijn te krijgen in een 14-inch- en 16-inch-variant (16:10).  

De Galaxy Book3 Ultra en Pro krijgen een quad-luidsprekersysteem dat volgens Samsung in staat zal zijn om heldere, hoge tonen en een rijk basgeluid te produceren. De dubbele microfoons bieden noise-cancelling om de kwaliteit van audiogesprekken te verbeteren. Verder zijn de laptops voorzien van Link to Windows / Microsoft PhoneLink-software, zodat je vlot moet kunnen schakelen tussen je smartphone en pc. Denk daarbij aan het automatisch verbinden met hotspots of het kopiëren en plakken van gegevens tussen toestellen.  


Galaxy Book3: prijzen, uitvoeringen en beschikbaarheid

De Galaxy Book3 Ultra en Pro zien er ook stevig uit, dankzij een volledig aluminium frame. Bovendien bestaat het chassis uit gerecycleerd kunststof en het kenmerkende platte design blijft behouden.  

De laptops worden verzonden vanaf 17 februari. De Galaxy Book3 Pro heeft een basisprijs van 1.899 euro en de Pro360 is er vanaf 2.099 euro. Op de Book3 Ultra is het iets langer wachten: die gaat op 22 februari 2023 in de verkoop, zal 2.799 euro kosten en is vanaf 14 februari vooruit te bestellen. De Galaxy Book3 Ultra en Pro 360 zijn beschikbaar in 16-inch, in de kleur Graphite. De Galaxy Book3 Pro is verkrijgbaar in 14-inch en 16-inch, in de kleuren Graphite en Beige. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Samsung


Gebruikt zijn iPhone als Google-telefoon. Deze allround-nieuwsgierigaard heeft een passie voor wagens en gaming. Hij droomt ook graag weg over ruimtevaart.