Nieuws

Apple Watch Ultra 2 krijgt groter microLED-display

apple watch ultra
De volgende Apple Watch Ultra 2 krijgt een groter scherm met microLED-technologie. Althans, als we de geruchten mogen geloven.

Het Taiwanese DigiTimes zegt dat het via ‘bronnen uit de industrie’ (die een rapport konden inkijken) de eerste informatie heeft verkregen over de Apple Watch Ultra 2 voor 2024. De gelekte informatie stemt alvast overeen met de geruchten die tech-analist Jeff Pu vorige maand de wereld instuurde. Hij wist toen te melden dat Apple de oledtechnologie voor zijn displays zou laten vallen, ten voordele van zijn zelfontwikkelde microLED-technologie. Daarover berichtte TechPulse een maand geleden ook al. 

Apple Watch Ultra 2 met groter scherm 

Door dit nieuwe lek weten we wel al wat meer over de nieuwe Apple Watch. Zo zou het huidige display, met een schermdiagonaal van 1,93 inch, 10 procent groter worden. Dat is opvallend, want de al lijvige kast van de Apple Watch Ultra zou zo in totaal 50 mm kunnen gaan meten. Om het display te ondersteunen, zou Apple een betere batterij voorzien en de efficiëntie van het contrast nog verder opvijzelen, klinkt het. 

De batterijduur verlengen is nodig, want die blijft een heikel punt bij Apple Watches. Zo kan de Garmin Epix 2 een week mee zonder opladen. De iPhonebouwer lijkt zich er wel van bewust te zijn dat potentiële klanten daarom voor de concurrentie kunnen kiezen. Het blijft voorlopig afwachten hoe Apple de batterijduur zal verlengen en welk prijskaartje dat met zich meebrengt. De komende maanden zal er ongetwijfeld nog meer informatie uitlekken over de Apple Watch Ultra 2.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business