Koopgidsen

De beste activity tracker in 2024

Koopgids beste activity tracker
© Unsplash/TechPulse
"Je moet meer bewegen!" Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Mis je ook de motivatie of wil je meer grip krijgen op je prestaties? Dan is een activity tracker de uitkomst.

Fitbit is sinds jaar en dag de absolute koploper in de markt van activity trackers. Sinds het bedrijf in 2021 definitief in handen kwam van Google, is er echter veel veranderd. Fitbit OS laat je bijvoorbeeld geen apps meer installeren van externe ontwikkelaars. Aan de andere kant introduceerde de fabrikant Maps en Google Wallet op zijn smartwatches, wat de trackers tot een alles-in-éénpakket maakt.

Toch zijn er ook heel wat andere alternatieven die het minstens even goed doen. Hoe kies je nu de juiste activity tracker? Wij vertellen je waar je op moet letten bij het aankopen van een nieuwe tracker. Geen idee waar je moet beginnen zoeken? Daarvoor lijsten we speciaal de beste activity trackers van het moment op:

Voor elk budget  

Activity trackers hoeven je geen arm en een been te kosten, je hebt die arm immers nog nodig om er een activity tracker aan te hangen. Je kan zelfs een activity tracker met hartslagmeter kopen voor minder dan 30 euro. Veel snufjes zal je dan niet krijgen en de accuraatheid van de verzamelde gegevens laat soms te wensen over. Voor een veredelde stappenteller is dat prima. Ben je op zoek naar een tracker die accurate gegevens verzamelt en beschikt over snufjes zoals een ingebouwde gps en applicaties? Dan zal je wat meer moeten investeren, maar alles dat jou motiveert om gezonder te leven is ongetwijfeld het geld waard.

Design en comfort  

Je zal je activity tracker voor een groot deel van de dag dragen. Misschien houd je hem zelfs om terwijl je slaapt! Vergeet niet dat het gezond is om je huid af en toe wat rust te geven door de tracker even weg te leggen. Toch ga je het ding vaak dragen. Het is dus belangrijk dat het design je aanspreekt en dat het horloge comfortabel zit. Een bandje zoals dat van de Fitbit Charge 5 is zodanig klein en licht dat het wellicht voor iedereen comfortabel is. Ben je op zoek naar een activity tracker met een groter scherm? Dan loont het om die vooraf even te testen.

Kijk bij het shoppen vooral naar het schermgedeelte van de activity tracker, want in de meeste gevallen kan je het bandje verwisselen. Fitbit heeft bijvoorbeeld een grote keuze aan verschillende bandjes, net zoals je bij een toestel zoals de Apple Watch quasi een onbeperkte keuze hebt.

Zo belanden we bij een volgend punt: wil je een activity tracker of een smartwatch? Bij een smartwatch ligt de focus wat meer op apps. Activity trackers volgen hoofdzakelijk je bewegingen en je gezondheid. Toch is een smartwatch zoals de Apple Watch ook heel sterk in hoogstaande gezondheidstracking. Tegenwoordig vind je moeilijk nog een activity tracker die het op activiteiten tracken houdt. Veel van de horloges en trackers beschikken tegenwoordig over apps zoals Google Pay, Spotify en WhatsApp, zodat je voor sommige taken simpelweg je horloge kan gebruiken in de plaats van je smartphone.

Interface

Een van de grootste uitdagingen bij smartwatches en activity trackers is om de bediening intuïtief te houden. Het scherm is namelijk best klein en de fabrikant moet dus een besturing zien te implementeren die zo soepel mogelijk gaat. De ene fabrikant slaagt daar beter in dan de andere en het zal ook afhangen van je persoonlijke voorkeur. We raden dus aan om op YouTube even te kijken naar demo’s van activity trackers en smartwatches, zodat je ziet hoe de bediening in zijn werk gaat. Sommige wearables beschikken enkel over een touchscreen, terwijl anderen ook nog beschikken over fysieke knoppen.

Sport je vaak buiten, dan is het ook belangrijk om even te kijken hoe leesbaar alles is wanneer je in de volle zon staat. Niet elk display kan namelijk even goed overweg met direct zonlicht. Ook de interface van de smartphone-app is van belang, want wellicht zal je daar heel wat tijd in spenderen. Ook is het mogelijk om externe applicaties te gebruiken en deze vervolgens te linken met je activity tracker zodat informatie automatisch wordt gesynchroniseerd. Kijk vooraf wel even of je apparaat compatibel is met deze applicatie.

Afhankelijkheid van smartphone

Dit is een van de zaken die een grote rol kan spelen bij het succes van je activity tracker. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat niet elke activity tracker volledig kan functioneren zonder een rechtstreekse koppeling te hebben met een smartphone. Wil je bij hardloopsessies je telefoon kunnen thuislaten, dan zal je moeten opteren voor een activity tracker die beschikt over een ingebouwde gps en interne opslag zodat je muziek kan meenemen op je loopsessie. Vervolgens kan je simpelweg je draadloze oortjes aan je activity tracker koppelen. Heeft je tracker geen ingebouwde gps, dan zal je je smartphone moeten meesleuren tijdens je loopsessie om je locatiegegevens te verzamelen. Een gps zorgt ervoor dat verzamelde gegevens (zoals het aantal stappen en de afgelegde afstand) nauwkeuriger berekend worden. Het loont dus om te kiezen voor een versie met ingebouwde gps.

Batterijduur

Een smartwatch moet je quasi dagelijks opladen, maar een activity tracker gaat gelukkig wat langer mee. Al zal dat ook afhangen van de functionaliteiten en hoe vaak je deze gebruikt. Een activity tracker met een ‘always on’ display zal uiteraard minder lang meegaan dan die met een scherm dat enkel oplicht wanneer je je pols draait. Ook zaken zoals het gebruiken van de ingebouwde GPS en het afspelen van muziek hebben een grote impact op de batterij. Geavanceerde activity trackers kunnen vaak niet langer dan 3 dagen zonder opladen, maar zuinigere varianten kunnen het rekken tot 5 dagen.


De beste activity trackers van 2024

Dit zijn de beste activity trackers die je in 2024 kan kopen:

 1. Fitbit Charge 6
 2. Polar Pacer
 3. Fitbit Inspire 3
 4. Garmin Vívosmart 5

1. Fitbit Charge 6

Fitbit Charge 6

Voordelen

Accurate hartslagsensor
Ingebouwde GPS
Contactloos betalen via Wallet

Nadelen

Relatief korte batterijduur
Geen hoogtemeter

Specificaties

 • Sensoren: hartslagsensor, EDA (stress), SpO2 en temperatuursensor
 • Batterijduur: 7 dagen
 • Waterbestendigheid: tot 50 meter diep (5 ATM)
 • Werkt met: Android en iOS
 • Verbinding: Bluetooth 5.0 en ingebouwde GPS/GLONASS

Deals

Fitbit by Google Charge 6 Bracelet d'activité avec un abonnement de 6 mois à Fitbit Premium inclus, 7 jours d'autonomie de batterie, Google Wallet et Google Maps – Noir volcanique/aluminium noir

Last Amazon price update was: 20 juli 2024 22:52 22:52

Met de Charge 6 borduurt Fitbit voort op het succes én het ontwerp van de Fitbit Charge 5. Het ontwerp van de Fitbit Charge 6 is dus gelijk gebleven, met ditmaal een fysieke knop aan de zijkant. Onderhuids zien we op de Charge 6 wel degelijk enkele belangrijke upgrades. Zo is de hartslagsensor tot 60% nauwkeuriger, mede door een geoptimaliseerd machine-learning-algoritme, stelt Google. Met name tijdens intensievere sporten, zoals HIIT-trainingen, krijg je nauwkeurigere metingen aangeleverd. HIIT-trainingen is één van de 20 nieuwe trainingsmodi van de Charge 6.

Nieuw is ditmaal verder dat de tracker Google Maps-navigatie biedt en je betalingen laat uitvoeren via de Google Wallet-app. Handig is ook dat je sportapparaten via Bluetooth kunt verbinden, zoals apparatuur van NordicTrack en Peloton. Andere apparaten zouden ook moeten werken met de activity tracker, maar zijn niet getest door Fitbit.

Fitbit Charge 6
© Fitbit

Kenmerkende functies van de Charge 5 blijven behouden, inclusief ingebouwde gps, de EDA-sensor voor stressmetingen, waterbestendigheid tot 50 meter diepte (5 ATM), uitgebreide statistieken in de Fitbit-app en het prijskaartje van 160 euro.

2. Polar Pacer

Polar Pacer

Voordelen

Uitgebreid softwarepakket
Stijlvol ontwerp
Ingebakken gps

Nadelen

Beperkte meetopties
Geen hoogtemeter

Specificaties

 • Sensoren: hartslagsensor
 • Batterijduur: 7 dagen
 • Waterbestendigheid: tot 50 meter diep (5 ATM)
 • Werkt met: Android en iOS
 • Verbinding: Bluetooth 5.1 en ingebouwde gps

Deals

Polar Pacer – Montre GPS running – Processeur ultra rapide – légère – Écran lumineux – Boutons antidérapants – Nouveaux programmes d'entraînement/récupération – Mesure de FC – Commandes musique

Last Amazon price update was: 20 juli 2024 22:52 22:52

Polars Pacer Pro is minder een activity tracker en misschien net iets meer een smartwatch. Toch koop je de Pacer Pro regelmatig voor dezelfde prijs als de Fitbit Charge 6 en menig andere activity tracker. Zodoende konden we het niet laten dit Polar-horloge in dit overzicht mee te nemen. Bovendien is de Pacer Pro niet veel zwaarder dan een gemiddelde activity tracker, met een gewicht van slechts 40 gram.

In ons opzicht oogt de Pacer Pro bovendien wat stijlvoller dan de gemiddelde activity tracker. We zouden ons zeker niet bezwaard voelen om de Pacer tijdens formele activiteiten te dragen. Smaak is uiteraard wel een persoonlijke kwestie, dus daarover zal je zelf een besluit moeten nemen. Iets minder smaakgevoelig is de batterijduur. Met een batterijduur van tot zeven dagen bevindt Polars Pacer zich in de middenmoot; de Charge 6 haalt ongeveer dezelfde score. Daartegenover staat dat het scherm op de Polar groter is dan op de meeste activity trackers.

Polar Pacer
© Polar

Op sensorvlak is de Pacer geen uitblinker, met enkel een ingebouwde hartslagsensor. Enerzijds is dat een nadeel, anderzijds is de hartslagsensor ontzettend accuraat, zoals we dat kennen van Polar-horloges en -accessoires. Waar het ook in uitblinkt is zijn uitgebreide softwarepakket met trainingsschema’s en de mogelijkheid om 150 soorten sportactiviteiten vast te leggen. Welke sport je ook uitvoert: de Pacer kan het waarschijnlijk meten. Daarbij legt het ook je gps-locatie vast, zonder dat je je telefoon steeds mee hoeft te nemen tijdens het sporten. Na het sporten geeft het horloge ook blessure- en slaapadvies.

3. Fitbit Inspire 3

Fitbit Inspire 3

Voordelen

Compact formaat
Handige software
Lange batterijduur

Nadelen

Geen hoogtemeter
Beperkte slimme functies
Geen ingebouwde GPS

Specificaties

 • Sensoren: hartslagsensor, SpO2 (zuurstofsaturatie)
 • Batterijduur: 10 dagen
 • Waterbestendigheid: tot 50 meter diep (5 ATM)
 • Werkt met: Android en iOS
 • Verbinding: Bluetooth 5.0 en connected GPS

Deals

Fitbit Inspire 3 – Activity tracker heren en dames – Zwart

Last Amazon price update was: 20 juli 2024 22:52 22:52

Vind je de Charge 6 eigenlijk iets te groot, maar wil je wel een activity tracker kopen uit het ecosysteem van Fitbit, dan kom je automatisch terecht bij de Fitbit Inspire 3 of Luxe. Tenzij je het ontwerp van je tracker ontzettend belangrijk vindt, zouden we aanraden om voor de Inspire 3 te kiezen. Die biedt namelijk een veel langere batterijduur (10 versus 5 dagen), en kan gebruikers alarmeren bij een rusthartslag die hoger ligt dan ‘normale waarden’.

Buiten dat de Inspire 3 kleiner is dan veel activity trackers, is het ook de goedkoopste Fitbit die je op dit punt kunt kopen. De adviesprijs is 99 euro, maar je koopt hem vaak al voor rond de 70 tot 90 euro. Het loont dus zeker om op aanbiedingen te letten. Voor dat geld meet de tracker je stappen, stress, slaap, hartslag en menstruatie. Fitbit Premium-gebruikers krijgen ook een zogeheten ‘Daily Readiness’-score die Fitbit berekent op basis van je activiteiten, hartslag en slaapritme. Voor Premium moet je wel betalen.

Fitbit Inspire 3
© Fitbit

Waar je ten opzichte van de Charge op inlevert zijn slimme functies. Zo kan je geen betalingen uitvoeren met de Inspire 3, en ook Google Maps-navigatie is niet present. Dat laatste is ook niet zo verrassend. Het benodigde bestandsdeel voor de navigatie, ingebouwde gps, ontbreekt op de Inspire 3. Connected GPS is overigens wel present.

4. Garmin Vívosmart 5

Garmin Vívosmart 5

Voordelen

Compact formaat
Bewezen Garmin-ecosysteem

Nadelen

Geen ingebouwde GPS
Geen hoogtemeter

Specificaties

 • Sensoren: hartslagsensor, SpO2 (zuurstofsaturatie)
 • Batterijduur: 7 dagen
 • Waterbestendigheid: tot 50 meter diep (5 ATM)
 • Werkt met: Android en iOS
 • Verbinding: Bluetooth, ANT+ (accessoires) en connected GPS

Deals

Garmin Vívosmart 5, Noir – Bracelet d'activité connecté – Taille Large

Last Amazon price update was: 20 juli 2024 22:52 22:52

Garmin is al langer een gekende naam in de smartwatch-wereld. In de Vívosmart-reeks neemt het merk daar een beetje afstand van: het horloge is door-en-door een activity tracker. Dat zie je terug in de vormgeving van het horloge, maar vooral in de functies die het biedt. Voor 150 euro kun je met de Vívosmart 5 je ademhaling, stappen, stress, slaapscore, energieniveau, hydratatie en menstruatie opvolgen.

© Garmin

Je smartphonemeldingen en trackingfuncties zijn actief wanneer het het horloge met een smartphone verbonden is. Met de Garmin Connect-app krijg je bovendien zicht op je prestaties én die van anderen. Heb je vrienden die ook een Garmin-tracker hebben? Dan kan je elkaar rechtstreeks in de app motiveren met je sportdata. Ingebouwde GPS is helaas niet van de partij. Wil je tijdens sportactiveiten ook de gps-coördinaten vastleggen, dan moet je je smartphone meedragen (connected GPS).

Let wel op: ook de Vívosmart 5 komt in twee maten. Heb je dunne polsen? Dan kan je zonder probleem de small/medium variant bestellen. Zijn je armen iets forser? Dan is een maatje groter, Large, wel aangewezen.

activity trackerfitnessontspanningsmartwatchtips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals