Nieuws

WebOS-tv’s van LG krijgen Apple TV, Apple Music en AirPlay

WebOS Apple
Mensen met een LG-tv hebben het misschien al gemerkt: er is een update gelanceerd voor WebOS, het besturingssysteem van de televisies.

Heb je een smart-tv van het merk LG in huis? Dan kan je tv, na een update, net iets meer dan ervoor. Het bedrijf maakt bekend dat het apps voor Apple TV en Apple Music beschikbaar stelt op zijn televisies met WebOS, en dat in maar liefst honderd verschillende landen. Hetzelfde geldt voor HomeKit en AirPlay, welke na een update ook op je LG-tv actief zullen zijn.  

Apple-klanten met een LG-tv hoeven dus niet langer hun Apple TV aan te zetten om van AirPlay of Apple TV+ te kunnen genieten. Door de applicaties in het WebOS-platform te integreren zorgt LG er dus voor dat de tv’s heel wat gebruiksvriendelijker worden.

Langs de andere kant zorgt het er ook voor dat heel wat mensen nu toegang krijgen tot Apple TV, een dienst waar ze voorheen geen toegang tot hadden – ofwel omdat er geen Apple TV in huis is, of geen iPhone om hem te activeren. Nu staat de streamingdienst van Apple met een eigen knop op het home-scherm van je televisie en heb je dus geen extra apparatuur meer nodig.

AirPlay en HomeKit in WebOS

Handiger wellicht is het feit dat de televisies ook AirPlay zullen ondersteunen. Heb je dus al een Apple-apparaat, maar zou je graag die video op het grotere scherm bekijken? Dan kan dat nu met een druk op de knop. Op die manier heb je de afstandsbediening van je tv zelfs niet nodig om muziek af te spelen of om een serie op te zetten.

Daarnaast zorgt de HomeKit-integratie ervoor dat je de afstandsbediening ook links kan laten liggen wanneer je de televisie in- of uit wil schakelen. Met andere woorden, je LG-televisie kan je binnenkort bedienen met je iPhone of iPad. Dankzij HomeKit zal ook Siri compatibel zijn met WebOS-televisies.

Met deze ontwikkeling lijkt het erop dat Apple aan een opmars naar andere platformen bezig is. Twee weken gelden doken de Apple TV- en Music-app al op in de Microsoft Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business