Nieuws

Dating-app Tinder voegt incognito-modus toe

Tinder
Browsers hebben al jaren incognito-modi. Tinder voegt zich op Safer Internet Day bij die lijst en zet een eigen incognito-modus op touw: zo kan jij straks ‘incognito’ daten.

We browsen allemaal wel eens incognito om te voorkomen dat browse-activiteit wordt opgeslagen. Incognito-modi slaan namelijk geen cookies, geschiedenis en formuliergegevens op. Op Tinder wil je uiteraard wel dat je likes behouden blijven en dat anderen je gezicht zien als ze je profiel vinden. De crux van de incognitomodus zit in het laatstgenoemde gegeven: je kan jezelf onzichtbaar maken.

Incognito op Tinder

Je blijft tegelijk wel zichtbaar voor de mensen die je hebt geliket of waarmee je al in gesprek bent. Zo kan je je datingavontuur voortzetten zonder dat nieuwe mensen je nog zien. Ook handig als je nog in de datingfase zit, maar je Tinder-profiel niet direct de deur uit wil smijten. Met de incognito-modi op Tinder blijft je profiel namelijk wel behouden; enkel de zichtbaarheid ervan wordt beperkt. Eenmaal in een relatie kun je Tinder wel beter verwijderen. De datingapp gaat niet ineens incognito op je telefoon, als je daarop had gehoopt.

Betalend abonnement vereist

Incognito gaan op Tinder komt wel aan een kost. Je kan een profiel namelijk alleen verbergen als je op Tinder Plus bent geabonneerd. Voor andere gebruikers geldt dat zij hun account alsnog moeten verwijderen om ‘incognito’ te gaan. Wel kun je al langer je profiel verbergen voor een gebruiker op Tinder door haar of zijn telefoonnummer op te geven. Je kan het profiel dan niet tegenkomen als je gaat swipen, en zij kunnen jouw profiel ook niet vinden. Tegelijk voorkomt dit niet dat je profiel via anderen alsnog terechtkomt bij je date of degene waarmee je een (prille) relatie hebt.

Incognito-modus op Tinder

Tinder voegt nu een extra optie toe om te voorkomen dat je bepaalde profielen tegenkomen. Voor deze optie heb je het telefoonnummer van de ander ook niet nodig. Als je een profiel tegenkomt – tijdens het swipen dus – kun je er voortaan voor kiezen deze te blokkeren. Je krijgt zo’n profiel dan nooit meer te zien als potentiële Tinder-match. Perfect als je wil dat vrienden, familie en collega’s jouw profiel niet kunnen tegenkomen (en jij ook niet die van hun).

Berichten rapporteren

Ten slotte moeten de gesprekken via Tinder een pak veiliger worden vanaf Safer Internet Day. De datingdienst zegt meer woorden te hebben toegevoegd aan zijn ‘Weet je het zeker?’-filter. Dit filter stuurt meldingen naar gebruikers die op het punt staan een bericht te versturen met ongepast taalgebruik. Volgens Tinder een functie die geen windeieren heeft gelegd. Sinds de invoering daalde het aantal berichten met ongepast taalgebruik met 10 procent.

Ontvangers van zulke berichten rapporteerden ook steeds vaker zulke berichten. Hiervoor gebruikt de datingapp hetzelfde filter voor zijn ‘Vind je dit vervelend?’-filter. Ontvangers krijgen daarbij een melding om zulke berichten te rapporteren. Het aantal aanstootgevende berichten dat aangegeven wordt, steeg door de melding met 46 procent. Ook dit filter werkt voortaan met een geüpdatet lijst van woorden om zulke meldingen selectief te versturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business