Nieuws

Storing bij Microsoft Outlook houdt e-mails tegen

Microsoft Outlook 2022
Opnieuw schort er wat bij Microsoft. Voor de tweede keer in twee weken ondervindt Outlook, het mailprogramma van Microsoft, problemen.

Volgens Microsoft zouden de problemen al een tijdlang aan de gang zijn: nog voor het aanvangen van de werkdag liep het bij Microsoft Outlook al in de soep. Daardoor kunnen sommige gebruikers al sinds 5 uur vanochtend geen mails meer vesturen of ontvangen.

Anders dan bij de vorige storing het geval was, lijkt nu enkel Outlook problemen te ondervinden. Toen een netwerkprobleem er vorige week voor zorgde dat de systemen verstoord waren, lagen zo goed als alle 365-diensten er volledig uit. Toen ondervonden ook gebruikers van Teams, Exchange Online en SharePoint Online problemen toen ze toegang probeerden krijgen tot hun accounts.

Willekeurige slachtoffers

Net zoals vorige keer het geval was lijkt het probleem niet alle gebruikers te treffen. Krijg je maar geen antwoord op je mails? Dan is het goed mogelijk dat je gesprekspartner problemen ondervindt, terwijl jij gewoon kan e-mailen.

Microsoft voorziet regelmatig statusupdates over de storing. Momenteel valt er op de supportpagina te lezen dat gebruikers problemen kunnen ondervinden bij het verzenden, ontvangen en doorzoeken van hun mails.

Door de storing kunnen ook andere applicaties, die afhankelijk zijn van Outlook, zich anders gedragen dan gewoonlijk. Wordt je agenda automatisch met Outlook gesynchroniseerd? Wees je er dan van bewust dat er mogelijks fouten in sluipen.

Oplossing

Een oplossing voor het probleem is er voorlopig niet, al wordt er wel aan gewerkt. Momenteel pastte Microsoft al een tijdelijke oplossing toe die de problemen alvast moet verminderen. Om 14 uur lokale tijd krijgen we een nieuwe update over hoe het met de storing gesteld staat.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business