Nieuws

Microsoft 365 pop-up blokkeert toegang tot Windows 10

Microsoft 365
Microsoft promoot via een pop-up zijn Microsoft 365-abonnement. Windows 10-gebruikers melden dat zij door de pop-up niet in het besturingssysteem geraken.

Waarschijnlijk heb je de pop-ups voor Microsoft 365 (eerder Office 365) al wel eerder voorbij zien komen. Via de meldingen die het volledige scherm in beslag nemen, probeert het met een korting nieuwe klanten te werven. Hoezeer we daar ons ook aan ergeren: meestal geraak je er ook net zo makkelijk vanaf door op ‘Nee, bedankt’ te klikken. Via Reddit is bekend geraakt dat daar een klein foutje in is geslopen voor Windows 10-gebruikers: zij komen niet voorbij de melding.

Verwisselde knoppen

Als zij namelijk op ‘Nee, bedankt’ klikken, komen ze alsnog op de betaalpagina terecht. Pas als de betaalgegevens naar Microsoft worden doorgezet, sluit de melding zich. Overigens is de optie om geen proefabonnement te willen nemen of een korting te krijgen niet écht verdwenen. Microsoft verwisselde per ongeluk de knoppen. ‘Volgende’, de knop om het abonnement aan te gaan, werd dus omgewisseld met ‘Nee, bedankt’. Als je nu dus op volgende klikt, sluit de pop-up alsnog. Voor degenen die het proefabonnement afsloten, geldt dat zij binnen de proeftermijn sowieso gratis de dienst kunnen opzeggen.

Ongeweten is hoeveel gebruikers tegen dit probleem aanlopen en hoe wijdverspreid deze pop-ups zijn. Geweten is dat de problemen zich enkel voordoen op Windows 10-systemen die aan een Microsoft-account werden gekoppeld. Wil je zulke pop-ups in de toekomst helemaal niet meer zien, dan moet je een lokaal account kiezen tijdens de setup. Schakel daarvoor eerst je internetverbinding uit; het besturingssysteem bied je daarna direct de optie om een lokaal account aan te maken.

Sloopkogel door Windows

Microsoft hoopt via zulke pop-ups de populariteit van zijn Microsoft 365-diensten te doen groeien. Vooralsnog haalt Microsoft hiermee vooral een sloopkogel door het vertrouwen van gebruikers in het besturingssysteem. Vertrouwen dat al niet bijzonder sterk is wegens diverse problemen van het voorbije jaar. Zo konden gebruikers niet inloggen, kregen ze te maken met BSOD’s, stopten printers met werken en crashte het startmenu na Windows-updates.

De pop-up is dan weliswaar geen update, het toont wel wederom dat Microsoft zijn software iets meer mag polijsten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business