Nieuws

Samsung wil toestellen uit 100% gerecycleerd materiaal

gerecycleerde gsm
E waste , recycle concept , disassembled smartphone and recycle bin in background
Samsung wil zijn telefoons mileuvriendelijker maken door in de toekomst meer gerecycleerde materialen te gebruiken.

Sinds vorig jaar gebruikt Samsung gerecycleerde en milieuvriendelijke materialen voor zijn apparaten, of dat nu smartphones of huishoudtoestellen zijn. Ondertussen is de Samsung Galaxy S23 uit, die voor een groot deel uit gerecycleerd materiaal bestaat. Dat is echter niet genoeg, beslist de Koreaanse techgigant nu.

In de toekomst zou Samsung voor de volle 100% gerecycleerd plastic willen gebruiken. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht. Naast gerecycleerd plastic moeten ook de andere materialen meer milieuvriendelijk worden, ook diegene die gebruikt worden om het toestel te verpakken en naar jou te versturen. Vandaag gebruikt het bedrijf al 80% gerecycleerd PET-materiaal en plastic uit de oceaan voor de S23. Niet dat de S23 de eerste telefoon is met gerecycleerde materialen in: ook de Galaxy S22 werd uit duurzamere materialen vervaardigd.

De vraag is natuurlijk wat een impact de beslissing van Samsung zal hebben. Als je het aan het merk zelf vraagt is die impact niet gering. Volgens Park Sung-sun, hoofd van een research en development-afdeling bij Samsung, zal de inspanning meteen merkbaar zijn. Door het grote productportfolio van Samsung is de impact niet meteen goed te schatten.

De Galaxy S23 gebruikt gerecycleerd plastic in 12 interne onderdelen. De behuizing bestaat uit 80% gerecycleerd PET-materiaal. Ook de glazen voorkant werd vervaardigd uit gerecycleerde materialen.

Gerecycleerde edelmetalen

In de toekomst zouden ook andere materialen, en dan vooral edelmetalen, beter gerecycleerd moeten kunnen worden. Vandaag de dag blijkt het nog erg lastig om materialen zoals goud en kobalt uit oude apparaten te halen. In samenwerking met een aantal andere merken werkt Samsung aan een proces om ook de recyclage van zulke materialen interessant te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business