Nieuws

Defender automatisch geïnstalleerd na Windows-update

Windows Defender for Individuals
Zie je binnenkort, na het bijwerken van je Windows-pc, een nieuwe applicatie staan? Schrik dan niet: Microsoft installeerde Defender voor jou.

Zie je binnenkort, na het bijwerken van je Windows-pc, een nieuwe applicatie staan? Schrik dan niet: Microsoft begint namelijk eind deze maand met het opladen van Windows Defender op pc’s die Windows 10 en 11 draaien.

Windows-gebruikers zullen binnenkort een nieuwe app op het bureaublad zien staan. Vanaf eind februari zal de nieuwe applicatie ‘Windows Defender’ automatisch op het systeem geladen worden.

Vandaag wordt je Windows-pc beveiligd door Windows Security. Doorgaans werkt dat zeer goed, maar je krijgt slechts zicht op 1 appraat. De Defender-app helpt dat probleem de wereld uit: de applicatie geeft je in een oogopslag zicht op wat er gaande is met al je apparaten. Je kan de app vandaag al vinden in de Microsoft Store en installeren op je pc. Microsoft wil echter meer gebruikers voor de anti-virusapplicatie en zal hem gaan bundelen met je volgende Office-update. Installeer je een nieuwe pc? Dan zal de software meteen geïnstalleerd worden.

Om de applicatie te gebruiken log je in met je Microsoft 365-account. Indien je op verschillende apparaten met hetzelfde account bent aangemeld, zal je ze allemaal te zien krijgen in Defender.

Defender is geen virus

Die nieuwe app die binnenkort op het bureaublad verschijnt is dus geen virus, maar een anti-virusprogramma. Interessant is dat Defender ook als app in de Google Play Store beschikbaar is. Via die app kan je niet alleen de status van je Windows-pc’s in het oog houden, maar ook scans kunnen uitvoeren op je Android-gsm.

Wil je niet verrast worden door de nieuwe app of installeer je hem liefst op je eigen tempo? Dan kan je nu al naar de Microsoft Store gaan om de toepassing te downloaden en te installeren. Dat kan overigens ook zonder Microsoft 365-abonnement, al zullen sommige functies dan niet beschikbaar zijn.

microsoftupdateWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals