Nieuws

Robinhood Wallet beschikbaar op iOS

wallet
NFT Crypto art golden coin in hand abstract concept.
Het beursplatform Robinhood lanceert een digitale wallet in eigen beheer voor cryptovaluta op iOS. Een Android-release volgt later dit jaar.

De makers achter Robinhood, een populaire cryptovalutabeurs, maken bekend dat hun wallet-app breed toegankelijk wordt op iOS. Aanvankelijk was die digitale portefeuille in een bètaversie toegankelijk voor slechts 10.000 gebruikers. In januari mochten een miljoen extra gebruikers de app installeren. Nu is hij voor het brede publiek te downloaden.

Tijdens de lancering had de wallet enkel ondersteuning voor Polygon. Inmiddels communiceert de applicatie ook met de Ethereum-blockchain. Daardoor komen er voor de wallet meer dan vijftig digitale munten bij. Volgens Johan Kerbrat, algemeen directeur bij Robinhood, gebeurde dat op vraag van gebruikers. In een blogpost schrijft Kerbrat verder dat Robinhood, ondanks de tumultueuze tijden voor crypto, toch probeert om een goedkoop en vertrouwd platform uit te bouwen. Op dat goedkope aspect zet de beurs in door geen transactiekosten te vragen op de Polygon-blockchain.

Wallet in eigen beheer

De Robinhood Wallet maakt het mogelijk om meer dan coins op te slaan: al je NFT’s op de Ethereum- en Polygon-blockchains zullen ook beschikbaar zijn in de Wallet. Vanuit de wallet heb je ook toegang tot gedecentraliseerde Ethereum-dApps zoals Uniswap en Balancer – via die diensten kan je cryptovaluta en NFT’s verhandelen.

Wat betreft de veiligheid: elke keer als je de app opent, zal je hem moeten ontgrendelen. Dat kan door middel van FaceID, Touch ID of met een PIN-code. Gebruikers zullen ook zelf een herstelfrase moeten generen en bijhouden. Robinhood Wallet is namelijk een digitale portefeuille in eigen beheer, waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. De unieke code zorgt ervoor dat gebruikers ook op andere apparaten de wallet kunnen inkijken.

De applicatie is beschikbaar in 130 landen, waaronder België. Een Android-versie is in de maak, al is het nog even wachten voor ook die gelanceerd wordt. De app zou pas ‘later dit jaar’ gereed zijn. Tot die tijd zullen enkel iOS-gebruikers hun Robinhood-portefeuille op hun smartphone kunnen meenemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business