Nieuws

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 als concurrent voor Apple’s A16 Bionic

Snapdragon 8 Gen 3
Qualcomm voert de concurrentiestrijd met Apple op. De nieuwe Snapdragon 8 Gen 3 moet de A16 Bionic van Apple het vuur aan de schenen leggen.

De Amerikaanse chipbouwer schakelt een versnelling hoger en kiest dus meteen voor een nieuwe chipgeneratie, dan wel een update van de Snapdragon 8 Gen 2. Dat is momenteel de snelste mobiele chip van Qualcomm. De informatie komt van leaker RGCloudS, die doorgaans betrouwbare informatie doorspeelt wanneer het om chipnieuws gaat.  

Snapdragon 8 Gen 3 vs. Apple 

Volgens de techwatcher zal de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 qua architectuur wel niet sterk afwijken van zijn voorganger. Zo zou de 1-4-3-configuratie van de cores behouden blijven. De nieuwe chip zou ook gebouwd worden op de TSMC N4P 4-nm-node, net zoals zijn voorganger. De primaire core belooft volgens RGCloudS een kloksnelheid van 3,72 GHz. Die krijgt assistentie van Cortex-A715- en A515-kernen. Hoe snel die chips werken, is nog niet bekend. 

Het is alvast duidelijk dat Qualcomm niet van plan is om Apple te laten uitlopen in de race om mobiele processoren. De iPhonebouwer heeft naar verluidt wel al een opvolger klaar staan: de A17 Bionic-chip zou volgens het nieuwere 3nm-proces gebakken worden. Ook daarop zal Qualcomm vervolgens weer een antwoord moeten bedenken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business