Nieuws

WhatsApp-gebruikers moeten nieuwe voorwaarden niet meer accepteren 

Peiling in Whatsapp
WhatsApp verplicht zijn gebruikers niet meer veranderde gebruiksvoorwaarden te accepteren om de app te kunnen blijven gebruiken.

Eerder had de berichtendienst van Meta aangegeven dat WhatsApp op een bepaald moment zou stoppen met werken als gebruikers niet akkoord zouden gaan met nieuwe gebruiksvoorwaarden.  

De Europese Commissie in Brussel heeft met Meta onderhandeld, waardoor WhatsApp gewoon toegankelijk zal blijven voor iedereen, ook voor gebruikers die niet akkoord gaan met nieuwe gebruiksvoorwaarden. Met name de Europese consumententoezichthouders hebben zich in het debat gemengd. De nieuwe afspraken met WhatsApp zijn bindend. Zo hoopt Europa te voorkomen dat burgers benadeeld worden. Loopt het toch nog fout, dan kunnen er boetes opgelegd worden aan Meta. 

WhatsApp gaat transparanter zijn

Maar er is meer. WhatsApp heeft ook beloofd dat het zijn gebruikers beter gaat informeren over wat de algemene voorwaarden nu precies inhouden. Zo moet meteen duidelijk worden welke veranderingen Meta doorvoert en waarom die relevant zijn voor gebruikers. Gaan die niet akkoord, dan kunnen ze gewijzigde voorwaarden ook gewoon weigeren. 

Tot slot heeft de berichtendienst verduidelijkt dat die geen persoonsgegevens meer gaat delen met moederbedrijf Meta. Eerder hadden Zuckerberg en co het plan opgevat om via reclame alsnog persoonlijke data te verzamelen, om die dan te kunnen koppelen aan Facebook-profielen, voor gepersonaliseerde reclame. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business