Nieuws

Facebook-chats weer beschikbaar zonder Messenger-app

Messenger facebook
SAN PELLEGRINO TERME, ITALY - JANUARY 15, 2023: Social networking app on smartphone
Sinds 2014 kan je niet meer aan je Facebook-berichten vanuit de app, maar moet je Messenger installeren. Nu komt daar een einde aan.

Sinds 2014 kan je niet meer aan je Facebookberichten zonder daarvoor een speciale app te installeren. Facebook Messenger is dus al jaren de standaardmanier om op mobiel te chatten via de socialemediawebsite.

Facebook pushte die Messenger-app maar al te graag. Dat blijkt ook uit hoe de socialemediagigant in 2016 de chat-optie van de mobiele website verwijderde. Voor 2014 kon je dus gewoon chatten vanuit de Facebook-app en tot twee jaar daarna kon dat nog via de mobiele website. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en lijkt Facebook zijn kar gekeerd te hebben.

Facebook Messenger is niet meer nodig

In een blogpost bevestigt het medium nu dat de chat-optie een terugkeer naar de Facebook-app zal maken. Dat kadert in een breder beleid, waarin chatgesprekken ondersteund worden door AI. De bedoeling bij Facebook is om het voor gebruikers makkelijker te maken om content te delen. Gebruikers zouden door de Facebook-AI meer relevante content te zien moeten krijgen. Met de nieuwe veranderingen willen ze het opnieuw makkelijker maken om die content te delen – en dat zonder van app te moeten wisselen.

Facebook deelt mee dat het de “nieuwe” manier van berichten sturen test bij een bepaald aantal gebruikers. Het kan dus zijn dat je binnenkort opnieuw toegang hebt tot je inbox via de Facebook-app. Deze testfase wordt binnenkort uitgebreid, waardoor meer mensen de chatberichten zullen zien terugkeren in de socialemedia-app.

Volgens de cijfers bij Meta worden er elke dag meer dan 140 miljard chatberichten per dag verstuurd. Al die berichten zullen dus binnenkort vanuit de Facebook-app kunnen vertrekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business