Nieuws

Wanneer komt Avatar 2 naar Disney Plus?

Avatar 2
© Disney
Avatar 2 is sinds 14 december te zien in de bioscoop. Binnenkort komt de film ook naar streamingsdiensten: behoort Disney Plus direct tot dit lijstje?

Veertien jaar na het opduiken van de eerste Avatar-film in onze bioscopen was het op 14 december zo ver: de sequeel van de actiefilm verscheen in de bioscopen. Een release op Disney Plus ligt alvast in het vooruitzicht – de film werd namelijk geproduceerd door 20th Century Fox, dat in eigendom is van Walt Disney Studios. Volgens het productiebedrijf laat die lancering nog wel op zicht wachten – eerst komt Avatar 2 namelijk beschikbaar op Apple TV en Amazon Prime Video.

Release Avatar 2 op Disney Plus

Disney meldt dat Avatar: The Way of Water vanaf 28 maart als digitale aankoop beschikbaar is op de genoemde streamingsdiensten. Wanneer de film op Disney’s eigen Plus-streamingsdienst terecht zal komen, laat de Amerikaanse entertainmentgigant nog in het midden. Duidelijk is dat de release in elk geval pas na 28 maart 2023 plaatsvindt.

Hoelang die release op zich laat wachten verschilt per film. Meestal hanteert Disney een termijn van vier maanden na het verschijnen van de fysieke en digitale kopieën van de films. Dit volgt altijd op de vaste tijdlijn van 90 streamingsdagen in de bioscopen en een tweetal weken daarna voordat je via de eerdergenoemde digitale platformen de films kunt aanschaffen.

Houdt Disney vast aan die tijdlijn van vier maanden, dan verschijnt Avatar 2 begin augustus op zijn streamingsdienst. Zoals eerder aangegeven zijn de genoemde tijdlijnen eerder richtlijnen. Disney liet in het verleden meermaals zien daar vanaf te durven wijken. Frozen 2 verscheen bijvoorbeeld op 22 november 2019 in de bioscoop en verscheen al op 14 maart 2020 op de streamingsdienst. Ook voor Starwars: The Rise of the Skywalker maakte Disney een uitzondering. Die film verscheen al na zo’n 4 maanden op Plus. Of het ook zo’n uitzondering maakt voor Avatar heeft het bedrijf niet onthuld.

Bereid je alvast voor

Voor de release van de tweede Avatar-film moet je dus nog even geduld hebben. In de tussentijd kun je wel alvast de eerste film in de reeks kijken op Disney’s streamingsdienst. Een film die voor zijn tijd – de film verscheen in 2009 – een ongekende cinematische ervaring bood.

Wil je ‘m direct bekijken om je voor te bereiden op zijn sequeel? De film staat op Disney Plus! Nog geen lid van de streamingsdienst? Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business