Nieuws

Prijs Samsung Galaxy A54 stijgt naar recordhoogte

Render Samsung Galaxy A54
Beeld: OnLeaks / 91Mobiles
Samsungs Galaxy A54 en Galaxy A34 moeten alvast een pak duurder worden dan hun voorgangers. Voor de Galaxy A54 betaal je straks minimaal 519 euro.

Het huidige topmodel van de Galaxy A5X-reeks, de Samsung Galaxy A53, kost je 449 euro voor het 128 GB-model. Op dat prijspunt vond je voordien ook de Galaxy A52 en Galaxy A52S. Schaf je straks de Samsung Galaxy A54 aan, dan moet de portemonnee helaas wat verder opengetrokken worden. Zowel SnoopyTech als Roland Quandt maken melding van gestegen adviesprijzen. Wel zijn ze het niet geheel eens over de mate waarin de adviesprijzen stijgen.

Duurste Galaxy A5X-toestel ooit

Geruchtenmaker Quandt schrijft op Twitter dat de 128 GB-variant van de A54 straks 499 euro kost. SnoopyTech spreekt zelf over een adviesprijs van 519 euro voor dezelfde variant. Quant noemt ook een prijskaartje voor het 256 GB-model, die in Noord-Europa straks 549 euro moet kosten. In beide opslagconfiguraties vind je volgens de geruchtenverspreider 8 GB werkgeheugen.

Samsung Galaxy A54

Overigens noemt de geruchtenmaker niet alleen adviesprijzen van de Galaxy A54. Ook de A34 komt aan bod. Het middenklasse-model in de A-serie zou straks vanaf 399 euro verkrijgbaar zijn. Daarvoor krijg je 128 GB opslag- en 6 GB werkgeheugen. Het model van de Galaxy A34 met 256 GB opslag- en 8 GB werkgeheugen kost volgens zijn informatie 479 euro. Samsung bracht de voorloper van dit model nog voor 369 euro op de markt (128 GB).

Belangrijk om te benoemen is dat Quandt meestal prijzen bespreekt voor de Duitse markt. Waar de genoemde prijskaartjes van afkomstig zijn, wordt niet aangegeven in de tweet. Houd er dus nog wel rekening mee dat de definitieve (Belgische) prijzen kunnen verschillen van de gelekte prijskaartjes.

Eerste specificaties uitgelekt

Over de specificaties van de Galaxy A54 is zo goed als alles bekend. Onder de motorkap vinden we Samsungs eigen Exynos 1380-chipset, een 5.000 mAh batterij en dus standaard 8 GB werkgeheugen. Het toestel draait verder op Android 13 en krijgt vier OS-updates en vijf jaar aan beveiligingsupdates.

Op het vlak van camera’s pakt Samsung uit met vier sensoren: drie achterop en één selfiecamera aan de voorzijde. Van de primaire camera is geweten dat hij 50 MP sterk is. Ook vind je achterop nog een groothoekcamera en de macrosensor.

Qua ontwerp zien we een toestel dat veel overeenkomsten biedt met de Galaxy S23-serie. Wel heeft Samsung het metalen frame omgewisseld voor een plastic exemplaar. De achterkant zou nog wel van glas zijn gemaakt. Net als voorgaande Galaxy A-serie toestellen zijn ook de Galaxy A54 en Galaxy A34 weer waterbestendig. Beide toestellen kregen een IP67-classificatie mee, meldt Ishan Agarwal.

Lancering op 15 maart

Een officiële aankondiging van de lancering heeft Samsung nog niet gemaakt. Verwacht wordt dat de Galaxy A-serie-toestellen op 15 maart worden gelanceerd.

galaxy a54mobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals