Nieuws

Samsung Galaxy A54 duikt op bij MediaMarkt

Samsung Galaxy A54
Samsungs Galaxy A34 en Galaxy A54 zijn voorafgaand aan hun Europese debuut alvast opgedoken bij MediaMarkt.

Nadat de prijzen en specificaties van de Galaxy A34 en Galaxy A54 opdoken in geruchten, heeft de Oostenrijkse afdeling van MediaMarkt de productpagina’s vroegtijdig gepubliceerd. Alle details van de middenklasse-smartphones zijn daarmee zo goed als bevestigd; incluis de prijzen, die oplopen van 389,90 euro voor de A34 tot 499 euro voor de Samsung Galaxy A54. Een Galaxy A74 komt er niet: het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft dat model volledig geschrapt.

Gelekte productpagina MediaMarkt
MediaMarkt Oostenrijk heeft de productpagina’s vroegtijdig online gezet – beeld: MediaMarkt

Galaxy A54: nieuwe budgetkoning?

Eerdere gelekte informatie lijkt één-op-één overeen te komen met de informatie die MediaMarkt op zijn productpagina’s heeft staan. Samsungs Galaxy A54 bevat daarmee een 6,4-inch AMOLED-scherm met een Full HD+-resolutie en een 120 Hz beeldverversing. Het scherm haalt volgens de specificaties die MediaMarkt oplijst een maximale helderheid van 1.000 nits.

Onder de motorkap vinden we een Exynos 1380 voor de rekenkracht. De in-house chip van Samsung wordt gekoppeld aan 6 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. Er zou mogelijk ook een model met 256 GB opslaggeheugen in aantocht zijn. De Galaxy A54 beschikt verder over een 5.000 mAh die je aan 25 watt kunt snelladen. Hiervoor zal je wel zelf een snellader moeten kopen: Samsung levert de telefoon namelijk zonder oplaadblokje.

Samsung Galaxy A54 MediaMarkt

Waar het toestel wel mee komt is een IP67-classificatie voor waterbestendigheid en vier camera’s. Drie van die camera’s bevinden zich achterop, waaronder de 50 MP hoofdcamera, groothoeksensor van 12 MP sterk en een 5 MP-sensor voor macrofotografie. Voorop vind je nog de selfiecamera met een 32 MP-resolutie. Samsung levert de A54 met Android 13 en vermoedelijk One UI 5.1.

Veel van hetzelfde, voor minder

Het scherm van de Galaxy A34 mag al eens een maatje groter zijn, aan 6,6-inch. MediaMarkt noemt voor dit toestel geen maximale helderheid; geweten is wel dat de beeldverversing gelijk ligt op 120 Hz, en dat ook de resolutie gelijk is: Full HD+.

Ook op het vlag van beschikbare opslagconfiguraties zien we veel gelijkenissen. Standaard krijg je 6 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. Wil je meer opslag? Dan kun je ook kiezen voor het 256 GB-model dat steevast met 8 GB werkgeheugen komt. Verder krijg je in elk geval de beschikking over MediaTek’s Dimensity 1080-chipset. De batterij van de Galaxy A34 betreft volgens MediaMarkt een 5.000 mAh exemplaar met 25 watt snelladen, net als op de A54.

Samsung Galaxy A34 MediaMarkt

Grotere verschillen zien we als we naar de camera’s kijken, waarbij de selfiecamera een resolutie heeft van 13 MP (tegenover 32 MP op de Galaxy A54). De primaire camera heeft verder een 48 MP-resolutie, terwijl de groothoek- en macrocamera’s respectievelijk 8 MP en 5 MP sterk zijn. Maak je nogal graag eens foto’s terwijl je buiten rondloopt (of gebruik je je telefoon gewoon graag terwijl je buiten bent), maak je dan niet te veel zorgen over een regenbui. Ook dit toestel verkreeg een IP67-classificatie.

Prijzen naar nieuw hoogtepunt

Neem de informatie van MediaMarkt nog wel met enige korrels zout. Hoewel de details dus voor een groot deel bevestigd lijken, zou de retailer zich op geruchten gebaseerd kunnen hebben.

Wel staat goeddeels vast dat de prijzen dit jaar flink de hoogte in gaan. Voor een Galaxy A54 betaal je volgens de geruchten minimaal 499 euro, tegenover 449 euro voor de A53. Ook voor de Galaxy A34 – die 389,90 euro moet gaan kosten – betaal je meer dan zijn voorganger, de Galaxy A33 die voor 369 euro op de markt kwam. Verwacht dat de details van de nieuwe Galaxy A-serie smartphones op 15 maart worden bevestigd. Dan zou Samsung de twee middenklasse-smartphones lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business