Ook IBM streeft naar harmonie met SAP

 

Nauwelijks een week na de aankondiging van de Duet-software van SAP en Microsoft, die eind juni verschijnt, kondigt IBM aan om nog eind deze maand een integratie te verzorgen tussen Lotus Notes en SAP.

Nadat Microsoft, in samenwerking met SAP, aankondigde dat het via de nieuwe Duet-software mogelijk wordt om aan de hand van het Office-pakket zich van SAP-data te bedienen, lanceert concurrent IBM een vergelijkbare oplossing als onderdeel van het ‘Project Harmony’. Gebruikers kunnen vanaf eind mei via IBM Workplace en Lotus Notes toegang krijgen tot de SAP-software en -toepassingen.

De IBM Workplace-mogelijkheden voor SAP-software gaan van scorecards, dashboards, alerts, e-formulieren, document en content management tot instant messaging. De Lotus Notes-toegang voor SAP-toepassingen bevat onder andere de vakantie- en verlofregeling, contact management, rapporteringsmogelijkheden en workflows.

Gebruikers van de nieuwe Lotus Notes zullen de software aan de hand van de bestaande Domino Designer Tool kunnen aanpassen. De kostprijs voor de IBM Workplace schommelt tussen de 149 en 399 Amerikaanse dollar per gebruiker. De nieuwe Notes is gratis voor bestaande gebruikers. Beide toepassingen komen vanaf 30 mei op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business