Nieuws

Magix Video Deluxe Plus 2006

Al met al is MVDP een wat frustrerend programma. Wie niet vaak met video in de weer is, zal meer hebben aan Adobe Premiere Elements 2.0. Als u graag creatief te werk gaat en niet afgeschrikt wordt door een ondoorgrondelijke interface, is Magix Video Deluxe Plus 2006 wat u zoekt.

Bij digitale video begint het echte werk pas als u klaar bent met filmen. U moet het materiaal nog bewerken tot een coherente film. Magix Video Deluxe Plus 2006 kan u daarbij helpen.

Magix Video Deluxe Plus 2006 (MVDP) bevat meer effecten dan Premiere Elements en biedt een betere kleurcorrectie en helderheidsregeling. Ook de digitale beeldstabilisatie voor ‘bewogen’ opnames werkt prima – deze functie is in Elements niet te vinden.

MVDP detecteert automatisch nieuwe scènes en kan stripverhaalachtige lagen over een film leggen. MVDP werkt ook sneller dan zijn Adobe-concurrent. Ons testbestand van 4 minuten en 30 seconden wordt op een dual-core 3-GHz Xeon Dell Precision werkstation in 9:15 minuten omgezet naar mpeg2-video, waar Elements 10:30 minuten voor nodig heeft. MVDP produceert verder minder trillingen tijdens pannen en zoomen dan Elements en de tool om geluidsruis te verwijderen werkt prima.

Op andere vlakken, zoals Chromakey- en slowmotioneffecten, is Premiere Elements weer duidelijk superieur. Elements biedt ook betere tools om backlit-video te verbeteren, en de templates in Elements ogen professioneler. Bovendien kent MVDP enkele onbegrijpelijke zwakheden. Overgangen hebben een verschillende tijdsduur, zodat de synchronisatie van beeld en geluid kan mislopen wanneer u een andere overgang kiest.

Ook op de interface is het nodige aan te merken. De Object Curve Effects editor dient om de tijdsduur van effecten aan te passen, maar werkt niet intuïtief. Diverse tools doen vergelijkbare dingen. Om bijvoorbeeld posities en pan-en-zoomeffecten aan te passen, kunt u de Image Size and Position-dialoog, de Movement-tab, een reeks onbewerkbare presets (zoals pan-left to right) en de Object Curve Effects-dialoog gebruiken.
Magix Video Deluxe Plus 2006
Prijs: 100 euro [augustus 2006]

beeldbewerkingbusinessmagazinemagixpcmagazinereviewsvideo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals