Nieuws

WinRAR 3.61

De shareware-versie WinRAR is snel, stabiel en levert goede resultaten op.

W
WinRAR is een betrouwbare en populaire compressietool. Standaard werkt WinRAR het liefst in het eigen .rar-formaat, maar de applicatie weet raad met alle gangbare compressieformaten. Van de Engelstalige versie is versie 3.61 verschenen. De Nederlandse vertaling laat nog even op zich wachten.

De makers beweren dat rar-archieven tot dertig procent compacter zijn dan zip-bestanden. Onze tests bewijzen (we klinken als een reclame voor wasmiddelen) dat rar-bestanden inderdaad kleiner zijn dan zip-archieven met dezelfde inhoud.

[download_file] Ongeacht het gekozen formaat levert WinRAR voldoende opties om snel zelf gecomprimeerde bestanden aan te maken. U kunt gearchiveerde bestanden automatisch laten verwijderen of een compressiebestand maken dat zichzelf uitpakt als de ontvanger erop dubbelklikt. U kunt ook commentaar toevoegen of een wachtwoord instellen.

Hoewel het de geavanceerde encryptietechnieken van SecureZIP moet missen, bevat WinRAR wel enkele beveiligingstechnieken. U kunt een archief beschermen met een wachtwoord en de namen van de ingesloten bestanden verbergen.

WinRAR is een handige tool om een keur aan gecomprimeerde bestanden mee te beheren; het converteert rar, zip, ARJ, GZ, TAR en andere formaten. WinRAR kan volgens de makers bestanden aanmaken van 8.589 miljard gigabyte groot (altijd fijn om te weten). Het aantal bestanden in een rar-archief is onbeperkt.

Versie 3.61 repareert een probleem bij het comprimeren van tekst, dat in bepaalde gevallen een corrupt bestand opleverde. Ook verholpen is een bug waardoor WinRAR 3.60 niet werkte onder Windows 95.

Windows 98/ME/2000/XP

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business