Nieuws

Sandisk Cruzer Micro U3

 

Een van de grootste zorgen voor mobiele medewerkers is steeds de meest recente versie van hun gegevens bij te hebben. Sommige bedrijven bewaren alle gegevens in het datacenter, waar ze veilig worden benaderd via ssl-vpn of Citrixtechnologie. In de andere gevallen is het aan de medewerker om voor up-to-date gegevens te zorgen.

Wie niet steeds zijn laptop wil meesleuren of telkens bestanden wil kopiëren tussen PDA en PC, vindt een alternatief in de relatief nieuwe U3-technologie. Het basisidee daarachter is dat je werkomgeving op een USB-stick staat die je in eender welke pc kan inpluggen. Vervolgens start je je eigen programma’s vanaf die USB-stick, zonder dat er software wordt geïnstalleerd of dat je sporen achterlaat op de computer die je gebruikt. Dat is ideaal voor hotels en cybercafés, maar ook voor verkopers en telewerkers biedt het een handige oplossing.

De Sandisk Cruzer komt met Avast anti-virus, andere producten bevatten een U3- compatibele versie van McAfee. Zo’n U3-compliant programma installeert geen bestanden op de gastcomputer, en bewaart z’n gegevens automatisch op het draagbare medium. Volgens het bedrijf achter het U3-platform zijn de meeste Windowstoepassingen met minimale inspanningen om te vormen in een draagbare versie. De Sandisk komt standaard met populaire applicaties zoals Skype IP-telefonie, Trillian chat-client, Firefox webbrowser, WinRAR en SignupShield paswoordmanager. Andere zijn gratis of tegen betaling te downloaden en zeer gebruiksvriendelijk te installeren. Ook OpenOffice bestaat in een U3-uitvoering, maar met z’n 230 MB kies je dan best voor een fors exemplaar van USB-stick.

Een van de belangrijkste programma’s voor de roadwarrior is het CruzerSync programma, om gegevens te synchroniseren tussen verschillende computers. Niet alleen bestanden en folders, maar ook e-mail in Outlook of Outlook Express en de favorieten van Internet Explorer of Firefox worden desgewenst gesynchroniseerd.

Belangrijk daarbij is dat alle gegevens automatisch worden beveiligd met 128 bit AES-encryptie. Voor de (eerlijke) vinder zit er niets anders op dan de stick terug te bezorgen aan de eigenaar – de software geeft daartoe de contactgegevens. Bekende fabrikanten zoals SanDisk, Memorex, Kingston en Verbatim leveren vandaag U3-compatibele USB-sticks. Alhoewel de Micro Cruzer compatibel is met Mac en Linux, werkt de U3-technologie alleen onder Windows. Het valt wel op dat U3-programma’s iets trager werken dan hun normale tegenhangers. Niettemin is dit een zeer gebruiksvriendelijke manier van mobiel werken, zeker wanneer er meer compatibele softwareversies beschikbaar worden.

De Sandisk U3 is dus een goedkope én veilige oplossing voor mobiele medewerkers, op voorwaarde dat ze een PC ter beschikking hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business