Nieuws

Bankroet dreigt voor BenQ Mobile

BenQ Mobile, het Europese huwelijk tussen de gsm-afdeling van Siemens en het Taiwanese bedrijf BenQ, verkeert in moeilijkheden. Waarschijnlijk duiken er geen kopers op voor de noodlijdende bouwer van mobiele telefoons. Een faillissement behoort tot de mogelijkheden. Bij het bedrijf werken wereldwijd drieduizend mensen.

In september werd duidelijk dat de situatie voor BenQ Mobile grimmig was. Moederbedrijf BenQ stelde toen dat de verliezen van het gsm-bedrijf “niet langer te dragen” waren. In de eerste twaalf maanden van zijn bestaan liepen de verliezen op tot 850 miljoen euro.

De vernietigende analyse van curator Martin Prager in oktober kwam daardoor niet als een verrassing. Prager stelde een forse herstructurering voor, waarbij het bedrijf zich zou omvormen tot leverancier van telefoons aan andere merken. In Duitsland, waar de hoofdzetel van BenQ Mobile zich bevindt, werd provisioneel het faillissement opgezocht en tegelijkertijd een zoektocht gestart naar potentiële overnemers. Vandaag wordt meer informatie verwacht over een mogelijk definitief bankroet.

BenQ Mobile werd gebouwd op de eigen mobiele-telefoonafdeling en Siemens Mobile. De Siemens-afdeling deed het ook al niet bijzonder goed, maar BenQ hoopte op een positief effect uit synergieën. Traditionele gsm-bouwers – met Nokia voorop – blijken echter te dominant, waardoor er voor BenQ geen plaats is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business