Nieuws

Facebook en Instagram zwaaien NFT’s vaarwel

Meta NFT's
Meta zet zijn project met NFT's stop. Daardoor verdwijnt binnenkort de ondersteuning ervoor in zowel Facebook als Instagram.

Een Twitter-draadje, meer heb je tegenwoordig niet nodig om een project stop te zetten. Tenminste, dat is het geval als je hoofd van commercie en fintech bij Meta bent. Stephane Kasriel, die die functie daadwerkelijk vervult, maakt bekend dat de interesse in NFT’s flink is afgenomen.

Die interesse van het bedrijf in NFT’s is zodanig afgenomen dat het bedrijf volledig stopt met de digitale hebbedingen te ondersteunen. Meta zal zich in plaats daarvan gaan focussen op andere manieren om creators en bedrijven op facebook te ondersteunen.

In 2023 zou Meta zich in elk geval gaan stroomlijnen: kijken welke projecten geld in het laatje brengen en welke dat niet (voldoende) doen. Eerder schrapte de socialemediagigant al de cryptovaluta Diem. Een Meta-wallet om je digitale munten en tokens in bij te houden, Novi, werd eveneens geschrapt.

NFT’s van Facebook en Instagram

Meta lijkt zijn cryptoprojecten dus één voor één stop te zetten. Momenteel valt er van de verandering nog niets te merken, maar de komende weken zal dat veranderen voor wie bezig is met NFT’s op Instagram en Facebook. De mogelijkheid om NFT’s te maken (‘minten’) en verhandelen zal volledig van Instagram verdwijnen. De mogelijkheid om diezelfde NFT’s op je Facebook- of Instagramprofiel te delen verdwijnt eveneens.

Meta wenst de middelen die het momenteel in NFT’s investeert elders te investeren. Zo blijft het socialemediabedrijf investeren in de metaverse – ervaring die opgedaan werd tijdens het NFT-project kan ook hier worden ingezet. Verder wil Meta ervoor zorgen dat gebruikers binnenkort geld kunnen verdienen met Reels.

Verder investeert het bedrijf in Meta Pay, een eigen betaalsysteem dat het makkelijker moet maken om overschrijvingen te maken. Geld overschrijven? Het lijkt erop dat het binnenkort mogelijk zal zijn om dat te doen met chatberichten op Facebook – om die te sturen heb je sinds kort bovendien geen Facebook Messenger-app meer nodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business