Nieuws

Telenet gaat WAN-connectiviteit verzorgen bij overheid (Belnet) 

Telenet
Telenet Business mag de komende vijf jaar de WAN-connectiviteit uitbouwen tussen de federale overheidsdiensten die aangesloten zijn bij Belnet.

Telenet kon dat dinsdag aankondigen nadat de plaatsingsprocedure werd afgerond. De telecomprovider haalde het contract (met een duur van 5 jaar) binnen via een overheidsopdracht. De raamovereenkomst is goed voor maximaal 73 miljoen euro. 

Belnet levert in zijn hoedanigheid als nationaal onderzoeks- en onderwijsnetwerk voor specifieke IT-diensten connectiviteit aan federale en lokale overheden, maar ook universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. 

1.200 locaties connecteren 

Telenet Business is de tak die gespecialiseerd is in zakelijke telecom- en ICT-oplossingen. Die zal onder de nieuwe overeenkomst (potentieel) tot 1.200 fysieke locaties met elkaar en het Belnet-infrastructuur gaan connecteren. Dat zal gebeuren via het Hybrid Fiber Coax-netwerk en het eigen glasvezelnetwerk van Telenet, in combinatie met netwerken van partners. 

“Dankzij de nieuwe raamovereenkomst zullen zij hun connectiviteit op een efficiëntere manier kunnen regelen zodat ze zelf geen aparte overheidsopdrachten meer hoeven uit te schrijven om hun Wide Area Netwerken (WAN’s) uit te bouwen en te beheren”, zegt Telenet in zijn persmededeling. “Het is Belnet, in samenwerking met Telenet Business, die deze connectiviteit in de toekomst op een gefaseerde manier zal faciliteren voor alle federale overheidsdiensten”, klinkt het. 

Partner in nieuwe strategie Belnet 

“De raamovereenkomst met Telenet kadert binnen de nieuwe connectiviteitsstrategie van Belnet. Als trusted partner van de federale overheidsdiensten sinds meer dan 20 jaar wil Belnet hen verzekeren van een stabiel, veilig en robuust netwerk met betrouwbare dataverbindingen. Zeker nu steeds meer diensten gedigitaliseerd worden. Telenet Business heeft aangetoond de juiste expertise te kunnen aanleveren. We zijn daarom verheugd deze samenwerking met hen aan te kondigen”, aldus Dirk Haex, algemeen directeur a.i. van Belnet. 

“Dankzij dit nieuwe partnership kunnen de federale overheidsdiensten rekenen op een performante connectiviteit om hun verschillende fysieke sites met elkaar en met de respectievelijke hoofdzetels te verbinden. Dankzij de synergiën en schaalvoordelen die worden gecreëerd, zullen er bovendien aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd”, concludeert Thomas Dermine, staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business