Nieuws

Windows XP tot 2010 in de winkel

Na veel lobbywerk zijn grote computerfabrikanten erin geslaagd om het einde van Windows XP uit te stellen. Aanvankelijk zouden de fabrikanten het besturingssysteem niet meer mogen verkopen na 31 januari 2008, maar Microsoft heeft deze periode verlengd tot eind juni volgend jaar. In de winkel blijft XP zelfs tot juni 2010 te koop.

Het is al langer duidelijk dat Windows Vista zijn voorganger niet kan verdringen. Hoewel Microsoft vorige week nog zei dat zijn jongste telg het beter doet dan XP in zijn eerste maanden, vragen consumenten en vooral bedrijven uitstel om over te stappen. De afgelopen weken maakten verschillende computerfabrikanten het zelfs mogelijk om eenvoudig te downgraden van Vista naar XP.

Microsoft blijft echter optimistisch over de resultaten van Vista. “De ervaring met Windows XP leert ons dat het vijf à zes jaar duurt voordat negentig procent van de zakelijke pc’s op het nieuwe besturingssysteem draait. De huidige resultaten en prognoses geven aan dat Windows Vista eenzelfde marktaandeel zal behalen na amper vier à vijf jaar.” Dat vertelde Wim Van Winghe, business group manager van Microsoft België, deze week aan onze redactie.

Ook internationaal blijft het bedrijf in het nieuwe besturingssysteem geloven, al begrijpt het de behoefte van de klant. “Ondanks de sterke verkoop van Windows Vista merken we dat sommige klanten meer tijd nodig hebben om over te stappen”, verklaart Kevin Kutz, hoofd van de Windows-afdeling binnen het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business