Nieuws

Sandisk verbetert capaciteit en kostprijs van flashchips

Met twee nieuwe technologieën verbetert Sandisk de capaciteit van zijn flashgeheugenkaarten. Het bedrijf lanceert volgende maand een geheugenkaartje van twee gigabyte met drie bits per cel op een 56 nanometerplatform. Iets later wil het bedrijf een tweede chip lanceren. Deze is gebaseerd op het huidige principe van twee bits per cel, maar wordt wel gebouwd op basis van 43 nanometertechnologie.

Het verschil tussen de twee is dat de chip met drie bits per cel vooral leidt tot efficiëntere en goedkopere opslag. Zo kan Sandisk met de technologie een vijfde meer geheugenkaartjes uit een wafer produceren. Ook de opslagcapaciteit zal stijgen terwijl de schrijfsnelheid op acht megabyte per seconde ligt, wat vergelijkbaar is met de huidige multilevelcellen (met twee bits per cel). Voor de flashopslag gebaseerd op het 43 nanometerplatform wordt het mogelijk om de capaciteit per vierkante centimeter te verdubbelen.

Beide technologieën werden voorgesteld op een internationale conferentie rond solid state circuits in San Francisco. Het bedrijf ontwikkelde de chip op het 43 nanometerplatform in samenwerking met Toshiba. Sandisk hoopt overigens halverwege dit jaar een versie van vier gigabyte op de markt te brengen. Een exacte prijs van de opslagkaartjes is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business