Nieuws

Vista SP1 per ongeluk even online

Verschillende surfers melden op forums en blogs dat ze Service Pack 1 voor hun Engelstalige 64 bit-versie van Windows Vista kunnen installeren. Normaal verschijnt dit pakket pas half maart, maar een aantal gebruikers heeft de software nu al geïnstalleerd. Volgens Microsoft gaat het om een kleine vergissing.

De update werd aangeboden via Windows Update en verschillende gebruikers maakten hier gretig gebruik van. Wie vandaag zoekt naar een SP1-downloadknop komt helaas bedrogen uit, want inmiddels is het pakket niet meer te vinden. “Gisterennacht heeft een kleine groep mensen Service pack 1 inderdaad kunnen downloaden en installeren”, zegt Jurgen Van Duvel, Belgisch productmanager voor Windows. “Het ging om een foute sleutel in het register, waardoor de 64 bit-versie van de Engelstalige Vista werd vrijgegeven.”

Intussen heeft Microsoft het lek gedicht en zit SP1 weer gedeeltelijk achter gesloten deuren. Hoeveel mensen het pakket succesvol hebben geïnstalleerd is niet na te gaan, maar volgens het bedrijf gaat het maar om een kleine groep. Ondanks dit lek en het feit dat SP1 via diverse torrentsites al te vinden is, wil Microsoft het pakket nu nog niet uitdelen aan het grote publiek. “We weten dat er op dit moment problemen zijn met een beperkte set van drivers. De volgende weken gaan we dit oplossen, maar als we SP1 nu al wereldwijd vrijgeven, dan is de kans op problemen te groot”, aldus Van Duvel.

Zoals we eerder al schreven, komt het eerste servicepack in twee fases. Windows Vista SP1 is binnen een kleine maand beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Japans. Zes tot acht weken later volgen de overige 36 talen, waaronder ook het Nederlands.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business