Nieuws

MSI toont uitdager Eee PC

Op CeBIT was het antwoord van MSI op de Asus Eee PC te zien. Het apparaat was weggestopt in een hoekje van de stand en de mensen op de booth wilden er liever niet te veel over kwijt. Off the record werden wel wat specs vrijgegeven. En een richtprijs.

De uitdager zal de MSI-Wind gaan heten, althans dat is tot op vandaag de naam van het product. De mensen van MSI waren terughoudend met details maar wilden off the record wel wat kwijt. Het toestel komt in twee varianten: een 10 inch en een 8,1 inch-versie. Die zullen ook qua prijs verschillen. De resolutie van het scherm is 1.024 x 768.
 
De MSI-Wind komt beschikbaar in het derde kwartaal van dit jaar, zo wordt gegokt. Het product zal gebaseerd zijn op een Intel-chip en geen flash maar een harde schijf bevatten. "In eerste instantie zal het Linux draaien, maar dat snel worden uitgebreid naar Windows XP", zegt een MSI-bron.
 
Over de prijs raakte ook wat bekend, toen de richtprijs van 400 euro van de Eee PC ter sprake kwam. "Het ene segment (de 8,1 inch-versie, nvdr) zal er iets onder zitten, het andere segment (de 10 inch-versie) zal er iets boven zitten", aldus een anonieme MSI-bron.
 
Het toestel dat werd tentoongesteld bevatte 3 usb-poorten (1 links, twee rechts), een microfoon- en hoofdtelefooningang, een geheugenkaarlezer, een VGA-aansluiting en een ethernet-poort. Het toestel wordt in verschillende kleuren op de markt gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business