Nieuws

Microsoft en Yahoo zetten fusiedans voort

Toplui van Microsoft en Yahoo hebben elkaar deze week opnieuw ontmoet met de bedoeling om tot formele fusiegesprekken te komen, maar het is opnieuw niet gelukt. Microsoft lijkt niet van plan te zijn om het bod te verhogen en daarom aarzelt Yahoo om zijn boeken te openen. Zo blijven de giganten om elkaar heen draaien, meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen nabij de situatie.

Vier weken geleden hebben de partijen voorzover bekend voor het laatst gepraat. Daar waren alweer zes weken van stilte aan voorafgegaan, sinds Microsoft zijn bod van destijds circa 44,6 miljard in contanten en aandelen had bekendgemaakt. Yahoo vond dat bod te laag en heeft het verworpen. Het bod is volgens Reuters inmiddels zo’n 42 miljard dollar waard.

In overnameonderhandelingen is het niet ongewoon dat een bod wordt verhoogd. Toch is Microsoft dat voorlopig niet van plan. "Het bedrijf ziet geen reden om tegen zichzelf op te gaan bieden", aldus een bron. Redmond wacht in plaats daarvan af. Mogelijk gebruikt Microsoft de belofte van een hoger bod om Yahoo over te halen tot serieuzere gesprekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business