Nieuws

Ook HP gaat klein met Mini-Note PC

De Eee PC steelt momenteel de show en daar wil HP met zijn Mini-Note PC verandering in brengen. De kleine laptop is net iets groter dan het Asus-model, maar heeft de eigenschappen in huis om tot hoofdcomputer uit te groeien.

Hewlett-Packard is de eerste grote computerfabrikant die openlijk toegeeft aan de mininotebookhype. Niet alleen is het vandaag gepresenteerde model scherp geprijsd, maar het biedt een aantal functies die de Eee PC moet missen.

De Mini-Note PC, die een 8,9 inch beeldscherm heeft en ongeveer 1,2 kg weegt, draait op een Via-processor, beschikt over enkele USB-poorten en maakt verbinding op het internet met WiFi. Een schokbestendige solid-state harde schijf, een knoeibestendig toetsenbord en een aluminium behuizing moeten bewijzen dat de kleine schootcomputer gemaakt is om mee te reizen.

 

Wat mobiele werkers echt over de streep moet trekken, is het toetsenbord. De eerste versie van de Mini-Note heeft een volledig qwerty-paneel dat slechts acht procent kleiner is dan wat u gewend bent. Veel andere mininotebooks beschikken over een toetsenbord dat beter geschikt is voor kindervingers, zoals de UMPC en de eerder genoemde Eee PC.

HP zegt met de laptop te mikken op scholieren en zakenreizigers en wil de modellen ook leveren met Windows XP en Vista. Daar betaalt de klant wel voor. Standaard is de Mini-Note PC uitgerust met Linux en kost hij 499 dollar. Een volledig uitgerust toestel met Vista, een webcam en extra opslag kan tot 1.200 dollar oplopen. De computermaker maakt later vandaag bekend wanneer het toestel in de winkel ligt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business