Nieuws

Yahoo laat deadline verstrijken en wacht af

Voor zowel Microsoft als Yahoo breekt een spannende tijd aan, nu laatstgenoemde de deadline voor een vriendelijke overname heeft laten verstrijken. Staan we aan de vooravond van de grootste vijandige overname in de IT-industrie ooit?

Yahoo had tot zaterdag de tijd om in te stemmen met overname door Microsoft voor 42,7 miljard dollar. Het internetbedrijf heeft steeds gezegd dat het meer waard is dan dit miljoenenbedrag. Gesprekken die de afgelopen drie maanden gespreid zijn gevoerd, hebben de partijen niet dichter bij elkaar gebracht. Wat gaat Microsoft nu doen?

Rechtstreeks naar aandeelhouders
De kans dat de softwaretitaan nu de aftocht blaast, wordt klein geacht. Topman Steve Ballmer heeft immers al aangekondigd dat hij zich na de deadline rechtstreeks tot Yahoos aandeelhouders zal wenden, mogelijk met een lager bod. Misschien spelen ook motieven zoals angst voor gezichtsverlies en geloofwaardigheid mee.

Maar binnen de muren wordt gemord over de overnameplannen, zeggen anonieme bronnen tegen de Wall Street Journal. Chefs bij diverse divisies vrezen dat de acquisitie de aandacht en middelen zal afleiden van andere belangrijke zaken. Dat gevoel speelt sterker op, nu bij Microsoft de tijd weer aanbreekt om de budgetten voor het volgende fiscale jaar op te maken.

Mocht Microsoft zich toch terugtrekken – wat het bedrijf nooit heeft uitgesloten – dan kan dit Yahoo alsnog in Redmonds armen drijven, oppert de zakenkrant. Want de aandelen van Yahoo zouden dan wel eens kunnen kelderen, wat de druk verhoogt om het alsnog op een akkoordje te gooien.

Momenteel heerst een wapenstilstand. Direct contact tussen Microsoft en Yahoo is er dit weekend niet geweest, volgens betrokkenen. Beide kampen bereiden zich voor op de volgende fase van de strijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business