Nieuws

Geen Wimax in Europese Centrino 2-notebooks

De jaarlijkse verversing van Intels mobiele platform voor notebooks kent dit jaar een valse start. Het Montevina-platform loopt een vertraging van minstens twee weken op en zal waarschijnlijk pas halverwege juli het levenslicht zien. Bovendien ontbreekt Wimax.

Zoals u eerder al kon lezen, zijn problemen met de GMA X4500 grafische chip en de draadloos-netwerkkaart oorzaken voor het uitstel. De netwerkchip – codenaam Kedron – blijkt nog niet op punt te staan voor 802.11n-verbindingen.

Maar ook de integratie van Wimax bezorgt Intel de nodige kopzorgen. Alvast uit de mond van één grote notebookfabrikant kregen wij te horen dat hun Europese, op Montevina gebaseerde notebooks niet over Wimax-connectiviteit zullen beschikken. Intel is een groot voorstander van Wimax, maar moet in Europa opboksen tegen de opmars van high-speed mobiele datacommunicatienetwerken.

Montevina volgt Santa Rosa op. Daarmee is het mobiele platform voor notebooks al aan zijn vijfde versie toe. Montevina biedt ondersteuning voor 45 nanometer Penryn-processors (met de Core 2 Duo P-reeks als extrazuinige variant) en kan overweg met zowel DDR-2 als DDR-3 geheugenmodules.

Notebooks op basis van Montevina kunnen aanspraak maken op de merknaam Centrino 2. Daarmee probeert Intel de succesvolle merknaam nieuw leven in te blazen. Voor de zakelijke markt is er Centrino 2 vPro. Dergelijke notebooks kunnen op afstand beheerd worden, zelfs als ze uitgeschakeld zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business