Nieuws

Sony, HP, Dell en Toshiba roepen laptopbatterijen terug

Een aantal grote laptopfabrikanten roepen samen bijna honderdduizend batterijen terug wegens oververhitting. Het gaat om de 2.15Ah lithium ion cel van Sony die ook in een aantal toestellen van HP, Dell en Toshiba zit.

Sony gebruikt de cellen al sinds 2002, maar benadrukt dat het enkel om een reeks gaat die tussen oktober 2004 en juni 2005 werden gemaakt. Het bedrijf heeft weet van veertig gevallen van oververhitting bij bovenvermelde fabrikanten waarbij er rook of vuur uit het toestel kwam.

Bij HP gaat het om 74.000 toestellen over vijftien modellen waarvan de Sony-batterij tussen december 2004 en juni 2006 werd gemaakt. Niet al die modellen zijn echter geaffecteerd. Daarom geeft HP op zijn site meer informatie over welke toestellen in aanmerking komen voor een gratis vervangbatterij.

Bij Dell en Toshiba gaat het respectievelijk om vijftienduizend en drieduizend exemplaren. Eerstgenoemde kreeg ongeveer 150 oververhitte exemplaren binnen en heeft daarom de reeds bestaande site dellbatteryprogram.com nieuw leven ingeblazen. Hier gaat het om batterijen gemaakt tussen november 2004 en juni 2005 die nu in Latitude en Inspiron-toestellen zitten.

Update 4 november 2008, 11.00 uur:
Het gaat volgens Sony om honderdduizend laptopbatterijen en niet om tweehonderdduizend, zoals eerst vermeld. Sony benadrukt dat er geen VAIO-notebooks bij de getroffen machines zitten en dat het enkel gaat om batterijen die het produceerde voor genoemde bedrijven. De veertig incidenten met oververhitte batterijen vonden plaats bij notebooks van derden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business