Nieuws

"Microsoft wil zoekactiviteiten Yahoo"

Microsoft voert momenteel gesprekken met Yahoo om de zoektak van laatstgenoemde te kopen voor twintig miljard dollar. Dat schrijft de website van The Times. Volgens de krant is er een overeenkomst op grote lijnen, maar nog geen definitieve zekerheid. Microsoft en Yahoo zelf ontkennen dat er een deal in de maak is.

Het komt volgens The Times neer op een participatie van Microsoft die zich concentreert op de zoektechnologie. Zo zou de softwaregigant bereid zijn om vijf miljard dollar te investeren wanneer Jonathan Miller (ex-bestuurder bij AOL) en Ross Levinsohn (ex-voorzitter bij Fox Interactive Media) aan het roer komen te staan bij Yahoo. Beiden zouden dan nog eens vijf miljard dollar extra verzamelen bij externe investeerders, waarmee zo’n dertig procent van de aandelen kan worden gekocht.

Tien jaar
Volgens The Times mag Microsoft door zijn deelname de zoekafdeling van het bedrijf gedurende tien jaar besturen. Daarbovenop komt een optie van twee jaar om de afdeling in haar geheel te kopen voor twintig miljoen dollar.

Microsoft-topman Ballmer heeft onlangs nog laten weten dat zijn bedrijf niet langer interesse heeft in een volledige overname. Maar voor een samenwerking rond de zoektechnologie liet hij toen de deur open.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business