Nieuws

Waals datacenter Google loopt vertraging op

Het datacenter dat Google momenteel bouwt in Saint-Ghislain, een gehucht van Bergen, loopt stevige vertraging op. Normaal zou Google eind vorig jaar het datacenter in gebruik nemen, maar dat wordt met minstens een half jaar uitgesteld. Dat schrijft de Franstalige krant L’Echo.

“Het terrein is erg modderig en de grote vochtigheid van de laatste maanden heeft de zaak niet doen opschieten”, zegt country manager Erik Portier aan de krant. Daarnaast zijn er ook een paar zaken gewijzigd aan de ontwerpplannen. De opening van het datacenter zou daardoor uitgesteld zijn tot ten vroegste midden 2009.

Het project van Google krijgt in totaal 12,5 miljoen euro aan overheidssubsidies. De volledige bouw van het datacenter kost zo’n 250 miljoen euro. In totaal moet dat zo’n honderdvijftig vaste en driehonderd tijdelijke banen opleveren.

De zoekgigant is het eerste bedrijf in de Digital Innovation Valley. Dat is een Waals project om meer IT-bedrijven naar de regio rond Bergen te trekken. De stad was dan ook zeer blij met een bedrijf zoals Google. “De komst van Google is goed nieuws voor Wallonië”, verklaarde Juliette Picry, persattaché van de stad Bergen, in oktober nog aan onze redactie. “Niet enkel voor de jobs, maar vooral omdat de naam ‘Google’ Wallonië de kans geeft om zijn imago van een oude industriezone om te zetten in dat van een dynamische regio.”

Sneller Microsoft
Tot slot nog een leuk detail: Microsoft is momenteel ook aan het bouwen in de Digital Innovation Valley. Het bedrijf zou tegen eind deze maand, na Google, zijn Innovation Center klaarhebben, maar zal nu als eerste van de twee grootmachten zijn Waalse deuren kunnen openen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business