Nieuws

KPN hekelt Belgische telecomregels

KPN, dat in België actief is met Base en Tele2, beklaagt zich over de Belgische telecomregelgeving. Volgens Telecompaper is het voor directeur Ad Scheepbouwer twijfelachtig of de investeringen in ons land wel zinvol zijn

Scheepbouwer deed de uitspraken tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Brussel. Voor het ex-staatsbedrijf van Nederlandse origine is de Belgische situatie dan ook bijzonder lastig. Zelf kreeg het in Nederland te maken met een strenge regulering van de OPTA (de Nederlandse telecomregulator), waar het in België als alternatieve operator moet opboksen tegen een te machtig Belgacom.

Die positie ligt al een tijdje onder vuur. Zo gaf de Europese Commissie al kritiek op de werking van het BIPT (de Belgische telecomregulator) en liet minister Van Quickenborne bij zijn aantreden verstaan dat hij de organisatie meer macht wil geven.

Base zit al langer gewrongen met de machtsverhouding in het Belgisch telecomlandschap. In december liet Base-woordvoerder Bart Vandesompele nog weten aan onze redactie dat KPN graag strengere voorwaarden had gezien bij de overname van Scarlet door Belgacom. “Het is voor KPN niet evident om zelf onder druk te hebben gestaan (in Nederland, nvdr.) om dan te zien hoe zwak het BIPT reageert als het gaat om het openstellen van de Belgische markt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business