Nieuws

Zakelijke HP-desktop krijgt aanraakscherm

HP komt met een zakelijke desktopcomputer met aanraakscherm. De dx9000 TouchSmart Business PC bouwt verder op de HP TouchSmart en dezelfde aanraakinterface die bovenop Windows draait.

Het toestel beschikt over een breedbeeldscherm van 22 inch en draait op Vista Business 64. Binnenin zit een Intel Core 2 Duo P8400 met 4 GB RAM-geheugen en een harde schijf van 320 GB. Een Europese lanceringsdatum en prijs is nog niet vastgelegd, maar in de VS is de aanraakdesktop vanaf februari voor 1.400 dollar te koop.

“Er is een onbeperkt potentieel voor aanraaktechnologie op de zakelijke markt”, zegt Alan Reed, vicepresident en algemeen directeur voor HP’s zakelijke desktops. Het bedrijf ziet vooral mogelijkheden voor de gezondheidszorg, verkoopsector en de educatieve markt.

Ook Microsoft is enthousiast en denkt onmiddellijk aan implementaties met zijn volgend besturingssysteem. “Pc’s met aanraakmogelijkheden geven meer keuze, gemak en flexibiliteit op de werkvloer”, zegt Rich Reynold, algemeen directeur voor Windows Commercial Marketing. “Innovatieve Windows 7-mogelijkheden gekoppeld aan de TouchSmart PC zijn ideaal voor bedrijven om in contact te komen met hun klanten.”

Welke toepassingen het bedrijf precies in gedachten heeft, kon het echter niet specificeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business