Nieuws

Ontslagen en salarisverlagingen bij AMD

AMD schrapt in het eerste kwartaal elfduizend banen – circa negen procent van het personeel – en knabbelt ook aan de salarissen. Dat heeft de chipfabrikant vorige week aangekondigd in een memo.

"Als gevolg van de voortdurende wereldwijde economische neergang hebben we vastgesteld dat we harde maar noodzakelijke acties moeten ondernemen om onze kosten te reduceren", aldus AMD. "Vanaf februari nemen we diverse maatregelen om de kosten te verlagen, waaronder een tijdelijke verlaging van uitbetalingen aan werknemers en een schorsing van enkele liefdadigheidsprogramma’s."

Ook concurrent Intel ondervindt de gevolgen van de hortende economie. Vorige week rapporteerde het barslechte resultaten over het vierde kwartaal. Volgens directeur Paul Otellini was het "de tweede keer in twintig jaar tijd dat de omzetten in het vierde kwartaal verminderden ten opzichte van het derde." De ingezakte vraag leidde bij Intel tot overbevoorrading en onderbenutting van fabrieken.

Goedkopere chips
Toch blijft AMD positief. Het bedrijf meent dat het een goede positie heeft om door deze periode te komen, dankzij een nieuwe focus op goedkopere chips. Zo introduceerde AMD tijdens de recente CES-beurs de Athlon Neo-processor, bedoeld voor zogenaamde ultraportables. HP heeft de chip in de nieuwe Pavilion Dv2 ingebouwd, die veel goedkoper is dan vergelijkbare laptops. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business