Intel, de grootste chipmaker ter wereld, sluit niet uit dat het binnenkort zijn eerste kwartaalverlies in bijna 22 jaar lijdt. Het bedrijf kondigde eind vorige week nog aan dat het slechts tien procent van zijn winst overhoudt. Voor het eerste kwartaal van 2009 kunnen die resultaten dus voor het eerst sinds lang onder het nulpunt zakken. […]


Intel, de grootste chipmaker ter wereld, sluit niet uit dat het binnenkort zijn eerste kwartaalverlies in bijna 22 jaar lijdt. Het bedrijf kondigde eind vorige week nog aan dat het slechts tien procent van zijn winst overhoudt. Voor het eerste kwartaal van 2009 kunnen die resultaten dus voor het eerst sinds lang onder het nulpunt zakken.

Het nieuws werd binnen Intel bekendgemaakt via een interne nota die Bloomberg kon inkijken. Daarin benadrukte topman Paul Otellini dat de huidige crisis binnen zes maanden niet plots gedaan zal zijn. Na 87 kwartalen met winst omschrijft Otellini de verwachtingen voor het huidige kwartaal als “too close to call”.

Officieel geeft Intel geen commentaar op de gelekte memo. In de jaarresultaten voor 2008 verklaarde het bedrijf wel al dat het geen voorspellingen doet over het eerste kwartaal van 2009 en de rest van het jaar. Dat net omwille van de slechte economie. Voor interne doelstellingen mikt het bedrijf wel op een omzet van zeven miljard dollar.