Nieuws

Nieuwe Red Hat Enterprise Linux beschikbaar

Red Hat heeft versie 5.3 van zijn open-source besturingssysteem klaar. Het OS ondersteunt onder meer Intel’s Nehalem en breidt de reeds aanwezige functies en hardwareondersteuning verder uit.

Door de grotere virtualisatiemogelijkheden in deze versie, kan het besturingssysteem voortaan tot 32 virtuele CPU’s ondersteunen met in totaal tachtig gigabyte werkgeheugen. Wat fysieke hardware betreft, gaat Red Hat Enterprise Linux (RHEL) vanaf nu tot 126 CPU’s en één terrabyte werkgeheugen. Bestaande klanten van Red Hat kunnen de nieuwe versie afhalen via het Red Hat Network.

Het systeem is volgens Red Hat ook klaar voor de Nehalem processor van Intel die er binnenkort zit aan te komen. Het softwarebedrijf heeft de chip zelf getest en spreekt van “een buitengewone prestatie ten opzichte van vorige processorgeneraties” voor virtualisatie en prestatiegerichte mogelijkheden.

OpenJDK
De nieuwe versie van RHEL bevat ook OpenJDK, dat volgens het bedrijf compatibel is met alle applicaties geschreven voor Java SE 6 en voorgaande versies. Daarnaast zijn er meer dan 150 updates en upgrades geïmplementeerd, variërend van algemene aanpassingen en verbeteringen, tot een betere beveiliging en bugfixes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business